Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/18107
Название: Аналіз світових моделей управління вищою освітою у контексті забезпечення автономії ВНЗ
Авторы: Чмутова І. М.
Андрійченко Ж. О.
Ключевые слова: вища освіта
зовнішнє управління
внутрішнє управління
вищий навчальний заклад (ВНЗ)
автономія
Дата публикации: 2017
Издательство: ХНЕУ ім. С. Кузнеця
Библиографическое описание: Чмутова І.М. Аналіз світових моделей управління вищою освітою у контексті забезпечення автономії ВНЗ / І. М. Чмутова, Ж. О. Андрійченко // Вісник Київського національного університету технологій та дизайну. Серія: Економічні науки. – 2017. – №4(113). – С.7–16.
Краткий осмотр (реферат): У статті систематизовано використовувані у світі моделі зовнішнього управління у вищій освіті, узагальнено їхні переваги та обмеження та розроблено рекомендації щодо української моделі управління. Охарактеризовано державну, самоврядну та ринкову моделі управління вищою освітою на основі трьох основних рис: взаємодії ринкових сил, держави та академічної олігархії. Відстежено зв'язок між моделями зовнішнього управління вищою освітою та рівнями організаційної автономії ВНЗ у країнах Європи. З огляду на необхідність посилення автономії ВНЗ України та забезпечення балансу між інституційними свободами та наглядом у сфері вищої освіти запропоновано доповнити існуючу державну модель рисами моделі самоврядування, яка передбачає наявність окремого органу з питань фінансування вищої освіти, та створити незалежний орган для здійснення планування та бюджетування.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://www.repository.hneu.edu.ua/jspui/handle/123456789/18107
Располагается в коллекциях:Статті (МСіФП)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Чмутова_Андрійченко_1_КНУТД _стаття.pdf204,61 kBAdobe PDFЭскиз
Просмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.