Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/18280
Назва: Організація управлінського обліку на підприємствах готельно-ресторанного комплексу
Інші назви: Организация управленческого учёта на предприятиях гостинично-ресторанного комплекса
Management accounting organization at the enterprises of the hotel-restaurant complex
Автори: Волковська Я. В.
Волковская Я. В.
Volkovska I. V.
Теми: управлінський облік
організація
підприємства готельно-ресторанного комплексу
система управлінського обліку
етапи
управлінська звітність
управленческий учет
организация
предприятия гостинично-ресторанного комплекса
система управленческого учета
этапы
управленческая отчетность
management accounting
organization
enterprises of the hotel-restaurant complex
management accounting system
stages
management statement
Дата публікації: 2017
Бібліографічний опис: Волковська Я. В. Організація управлінського обліку на підприємствах готельно-ресторанного комплексу / Я. В. Волковська // Наук. вісн. Ужгородського ун-ту. Сер. «Економіка». – 2017. – №2. – С. 310-315.
Короткий огляд (реферат): Проаналізовано основні підходи до організації управлінського обліку. Встановлено, що підприємства готельно-ресторанного комплексу мають свою специфіку, що необхідно враховувати при побудові системи управлінського обліку. Виділено основні етапи організації управлінського обліку на підприємствах готельно-ресторанного комплексу. Прокоментовано особливості кожного етапу як частини системи управлінського обліку. Зроблено висновок, що запропонована послідовність має універсальний характер і може використовуватись на різних підприємствах. Також відзначено, що постійно треба вдосконалювати існуючу систему управлінського обліку відповідно до потреб управління.
Проанализированы основные подходы к организации управленческого учета. Установлено, что предприятия гостинично-ресторанного комплекса имеют свою специфику, что необходимо учитывать при построении системы управленческого учета. Выделены основные этапы организации управленческого учета на предприятиях гостинично-ресторанного комплекса. Прокомментировано особенности каждого этапа как части системы управленческого учета. Сделан вывод, что предложенная последовательность имеет универсальный характер и может использоваться на различных предприятиях. Также отмечено, что постоянно нужно совершенствовать существующую систему управленческого учета в соответствии с потребностями управления.
The main approaches to management accounting orhanization are analyzed. It was established that the enterprises of the hotel-restaurant complex have their own specifics, which must be considering in the building of the management accounting system. The main stages of management accounting organization at the enterprises of the hotel-restaurant complex are highlighted. The features of each stage as part of the management accounting system are commented. It is concluded that the proposed sequence has a universal character and can be used at various enterprises. It is also noted that it is constantly necessary to improve the existing system of management accounting in accordance with the needs of management.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://www.repository.hneu.edu.ua/jspui/handle/123456789/18280
Розташовується у зібраннях:Статті (ОБК)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Волковська_стаття_Ужгород.pdf3,51 MBAdobe PDFЕскіз
Переглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.