Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/21303
Название: Інвестування активів недержавних пенсійних фондів в облігації
Авторы: Ачкасова С. А.
Урум А. Д.
Ключевые слова: недержавні пенсійні фонди
облігації
SWOT-аналіз
регресійний аналіз
Дата публикации: 2019
Библиографическое описание: Ачкасова С. А. Інвестування активів недержавних пенсійних фондів в облігації / С. А. Ачкасова, А. Д. Урум // Управління розвитком. - 2019. - Вип. 5. - С. 1-14.
Краткий осмотр (реферат): Важливу роль у розвитку економіки мають недержавні пенсійні фонди. Розвиток системи недержавного пенсійного забезпечення, частиною якої є недержавні пенсійні фонди, відповідає основним аспектам Стратегії сталого розвитку «Україна-2020». Суттєве значення вибору напрямів інвестування для недержавних пенсійних фондів приводить до необхідності подальшого вивчення та пошуку шляхів удосконалення процесу інвестування. Метою статті є розвиток теоретично-методичних аспектів інвестування активів недержавних пенсійних фондів в облігації. Об’єктом дослідження є інвестиційна діяльність недержавних пенсійних фондів. Використано методи: вертикального та горизонтального аналізу, SWOT-аналізу, регресійного аналізу, графічний та табличний методи. Визначено, що ефективне інвестування активів недержавних пенсійних фондів забезпечує зростання вартості активів, що у свою чергу надає можливість для учасників недержавних пенсійних фондів підвищити рівень якості життя. Залучення недержавних пенсійних фондів у сферу фондового ринку і їхню взаємодію з іншими суб’єктами цього ринку розглянуто на прикладі інвестування в облігації. Проаналізовано ринок облігацій в Україні за 2013-2017 роки та визначено тенденцію до розвитку. Обґрунтовано можливості та загрози інвестування активів недержавних пенсійних фондів в облігації. Набув подальшого розвитку підхід до визначення впливу факторів на дохідність державних облігацій, зокрема облігацій внутрішньої державної позики, та облігацій підприємств, який на від існуючих, передбачає використання регресійний аналізу та враховує зміни зовнішнього середовища за факторами (індекс споживчих цін та доходи населення для державних облігацій, кількість підприємств та облікова ставка Національного банку України для облігацій підприємств), що має практичну цінність та надасть змогу удосконалити стратегію інвестування активів недержавних пенсійних фондів в облігації.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/21303
Располагается в коллекциях:Статті (МСіФП)



Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.