Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/21308
Название: Внесок нобеляра Семена (Саймона) Кузнеця у розвиток обліку і фінансів
Авторы: Внукова Н. М.
Ключевые слова: нобеляр
економічна політика
Дата публикации: 2019
Библиографическое описание: Внукова Н. М. Внесок нобеляра Семена (Саймона) Кузнеця у розвиток обліку і фінансів / Н. М. Внукова // Вплив обліку та фінансів на розвиток економічних процесів : збірник матеріалів міжнар. наукової економічної конф., 17-18 трав. 2019 р. – Берегове, 2019. - С. 22-24.
Краткий осмотр (реферат): Нобелевський лауреат С.Кузнець жив у епоху економічних перетворень. Професійні знання теорії статистики дозволило йому їх використати для дослідження динаміки показників та тенденцій розвитку економіки. Рахуючи, що базовою категорією, яка вплинула на його доробок, був прибуток, а також конкуренція, це свідчить про великий внесок вченого саме у розвиток фінансів. Позиція С.Кузнеця щодо зниження домінанти технократичного підходу в інвестиційній та інноваційній діяльності і врахування ролі людського капіталу суттєво актуалізується останнім часом внаслідок глобальної міграції трудових ресурсів і їх дефіциту. Урядам країн, зокрема, України, можливо корисним буде доробок нобеляра для формування пріоритетів в економічній політиці. 50-річний ювілей першого відзначення економістів премією Нобеля (1969) додає імпульсу новим науковим розвідкам і пошукам сучасних економістів з огляду на фундаментальність доробок С.Кузнеця, його відданість своїй справі, ерудиції, таланту дослідника.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/21308
Располагается в коллекциях:Статті (МСіФП)



Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.