Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/21399
Название: Антропо-онтологічний вимір дослідження соціальних конфліктів
Авторы: Жеребятнікова І. В.
Ключевые слова: соціальний конфлікт
антропологічні засади конфлікту
людина
конфліктна взаємодія
цінності
Дата публикации: 2019
Библиографическое описание: Жеребятнікова І. В. Антропо-онтологічний вимір дослідження соціальних конфліктів / І. В. Жеребятнікова // Гілея: науковий вісник / Гол. ред. В. М. Вашкевич. – Філософські науки. - К. : Гілея, 2019. – Вип. 144 (№ 5). Ч. 2. – С. 42-47.
Краткий осмотр (реферат): Проаналізовано окремі аспекти філософського осмислення буття конфлікту як елемента соціальної реальності в контексті антропологічного підходу. Визначено, що для розгляду феномену соціального конфлікту доцільно звернутися до дослідження суперечливої природи людини, її сутнісних характеристик, окреслити загальну структуру індивідуального і суспільного буття сучасної людини. Показано, що питання визначення антропо-онтологічного виміру конфлікту набуває особливого значення щодо розуміння сутності людини як найскладнішого об’єкту пізнання, яка водночас є біологічною і соціальною, розумною і культуротвірною істотою. Виявлено, що кожна людина та кожне суспільство мають потенційну конфліктність, адже стосовно потреб, інтересів та цінностей у них обґрунтовуються і відстоюються різні аксіологічні й антропологічні пріоритети. Підкреслено тісний взаємозв’язок антропологічних та аксіологічних чинників у конфліктній взаємодії, розглянуто особливу екзистенційну роль цінностей стосовно дослідження та вирішення соціальних конфліктів.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/21399
Располагается в коллекциях:Статті (МВПНіПФ)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Жеребятнікова стаття для репозитарію.pdf479,02 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.