Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/21569
Название: Нормативне забезпечення транскордонного співробітництва на національному рівні в країнах Європи
Авторы: Цукан О. М.
Ключевые слова: транскордонне співробітництво
міжтериторіальне співробітництво
міжнародні угоди
Європейська рамкова конвенція про транскордонне співробітництво
Додатковий протокол
конституція
федерація
Дата публикации: 2018
Библиографическое описание: Цукан О. М. Нормативне забезпечення транскордонного співробітництва на національному рівні в країнах Європи / О. М. Цукан // Юридичний бюлетень. – 2018. – № 8. – С. 41–45.
Краткий осмотр (реферат): В статті досліджено історію розвитку права на транскордонну співпрацю при постійному взаємозв’язку держави та субнаціональної одиниці. Використовуючи порівняльний метод та правовий аналіз виокремлено деякі ключові риси, які вважаються особливо впливовими щодо політики держави в реалізації транскордонного співробітництва. Таким рисами є: рівень децентралізації, відносини між державою та субнаціональним одиницею, та, за можливістю, судові справи в сфері ТКС. Значною мірою обсяг міжнародних можливостей регіонів залежить від того, який вони мають взаємозв’язок з державою та з їх національними органами влади. На основі аналізу з використанням емпіричного досвіду деяких держав, зроблена класифікація права субнаціональних одиниць укладати угоди ТКС.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/21569
Располагается в коллекциях:Статті (МЕВ)



Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.