Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/21600
Название: Дослідження стану міжнародних конкурентних позицій України
Авторы: Полозова Т. В.
Белявцева В. В.
Перепелюкова О. В.
Ключевые слова: міжнародний рейтинг
конкурентоспроможність
позиціонування
фактори впливу
корупція
Дата публикации: 2018
Библиографическое описание: Полозова Т. В. Дослідження стану міжнародних конкурентних позицій України / Т. В. Полозова, В. В. Белявцева, О. В. Перепелюкова // Фінансово-кредитна діяльність: проблеми теорії та практики. – 2018. – № 3 (26). – С. 236–245.
Краткий осмотр (реферат): Проаналізовано проблеми і перспективи інтеграції економіки України в світові ринки; визначено місце і конкурентні позиції національної економіки в глобальному середовищі. Обґрунтовано необхідність зменшення залежності економіки країни від кон’юнктури зовнішніх ринків і мобілізації внутрішніх ресурсів в умовах недостатнього рівня конкурентоспроможності і впливу держави на світові господарські процеси. Визначено основні рейтинги, які визначають конкурентоспроможності країн. Проведено ретроспективний аналіз позиціонування України в міжнародних рейтингах. Виокремлено складові глобального індексу конкурентоспроможності країн. За даними аналізу визначено фактори, які негативно впливають на ведення бізнесу в Україні. Було встановлено зміну методології складання рейтингу глобальної конкурентоспроможності Світовим банком. В статті визначено, що недосконалість інституційних засад в інноваційно-інвестиційній сфері впливає на рейтинги України у міжнародному конкурентному середовищі. Як вагому складову характеристику інноваційно-інвестиційного макроклімату досліджено аналітичні ретроспективні дані незалежних міжнародних агентств. За даними агентств складено рейтинги країн за позиціями, визначено лідерів та аутсайдерів по кожному напряму. Складено загальний рейтинг держави за обраними конкурентними рейтингами країн світу. При проведенні аналізу встановлено позиції України в глобальному рейтингу конкурентоспроможності країн, за різними складовими рейтингу. Визначено слабкі місця держави, які знижують позиції на глобальній світовій арені. Проаналізовано основні позиції держави у різних міжнародних рейтингах, визначено позиції по кожному з них. На основі проведеного позиціонування країни в різних міжнародних рейтингах визначено позиції, за якими країна посідає гірші позиції. На основі проведеного рейтингування позицій запропоновано рекомендації щодо покращення положення країни в міжнародних глобальних рейтингах конкурентоспроможності.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/21600
Располагается в коллекциях:Статті (МЕВ)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Статья 4 Перепелюкова веб оф сайнс.pdf581,2 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.