Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/21657
Назва: Доктрина гібридної війни у сучасній теорії міжнародних відносин
Автори: Кузь О. М.
Михайличенко Д. Ю.
Теми: гібридна війна
теорія міжнародних відносин
Дата публікації: 2019
Видавництво: ДІСА ПЛЮС
Бібліографічний опис: Кузь О. М. Доктрина гібридної війни у сучасній теорії міжнародних відносин / О. М. Кузь, Д. Ю. Михайличенко // Економічинй розвиток і спадщина Семена Кузнеця : матеріали міжнар. наук.-практ. конф., 30-31 трав. 2019 р. : тези допов. – Х.: ДІСА ПЛЮС, 2019. – С. 234–235.
Короткий огляд (реферат): Розглянуто розвиток доктрини “гібридної війни” у сучасній теорії міжнародних відносин. Виділено три етапи її формування. На першому, який відноситься до др. пол. ХХ ст. визначення “гібридної війни” використовували для конфліктів, де задіювалися нові засоби ведення бойових дій і враження. На другому, який належить до перелому 1990-х-2000-х рр., “гібридною” визначалася війна, участь якій брали недержавні військові формування, які не підпадали під визначення комбатантів. На третьому, що має актуальність із 2014-му р., формується сучасне розуміння гібридної війни, як конфлікту, де суто військові засоби відіграють допоміжну роль, а цілі досягаються комбінацією інформаційних, політичних та ін. засобів впливу на суспільство противника. Основною ціллю як правило є дезорганізація суспільства і державної влади країни-противника.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/21657
Розташовується у зібраннях:Статті (МВПНіПФ)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Кузь, Михайличенко.pdf262,83 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.