Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/21686
Название: Виховний потенціал занять з англійської мови зі студентами немовних спеціальностей
Авторы: Черниш Л. М.
Ключевые слова: виховання студентів
моральне виховання
екологічне виховання
естетичне виховання
патріотичне виховання
правове виховання
Дата публикации: 2018
Библиографическое описание: Черниш Л. М. Виховний потенціал занять з англійської мови зі студентами немовних спеціальностей /Л. М. Черниш // Педагогіка формування творчої особистості у вищій і загальноосвітній школах : зб. наук. праць / [редкол.: А.В. Сущенко (голов. ред.) та ін.]. Запоріжжя : КПУ, 2018. Вип. 61.- С. 208-210.
Краткий осмотр (реферат): У статті розкрито виховний потенціал аудиторних занять з англійської мови зі студентами немовних спеціальностей у закладах вищої освіти. Висвітлено основні підходи до виховання як педагогічного феномена: 1) необхідний елемент педагогічного процесу, що спрямований на соціалізацію особистості в оточуючому середовищі; 2) процес постійного формування особистості, що підпорядковується законам розвитку суспільства та дії багатьох об’єктивних та суб’єктивних чинників, метою яких є підготовка особистості до активної участі у виробничому, громадському та культурному житті; 3) цілеспрямований процес та результат соціально-культурного співробітництва студентів та викладачів, основою якої є активна роль здобувачів освіти стосовно себе та обставин життя. Представлено основні напрями виховної роботи у закладах вищої освіти (моральне виховання; естетичне виховання; екологічне виховання; патріотичне виховання; правове виховання). З власного педагогічного досвіду встановлено, що заняття з англійської мови зі студентами немовних спеціальностей є важливим та ефективним інструментом виховання молоді, які дають змогу поєднувати вдосконалення мовних навичок здобувачів освіти з виховним впливом на них, формують моральні та етичні норми. У рамках морального виховання зі студентами проводяться мінібесіди англійської мовою, що змушує студентів ще раз замислитися над такими необхідними для життя поняттями, як щирість, доброта, вдячність, любов до батьків, повага до літніх людей, справедливість тощо. Естетичне виховання студентів спрямоване на розвиток естетичних смаків молоді, ознайомлення з творами художньої літератури, музики, образотворчого, театрального та інших видів мистецтва. У рамках екологічного виховання зі студентами обговорюються екологічні катастрофи та шляхи запобігання їм, роль кожної окремої людини в збереженні оточуючого середовища. Задля формування правової культури студентів із ними проводяться бесіди з нагальних проблем права.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/21686
Располагается в коллекциях:Статті (ПІФП)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Черныш статья 2 (1).pdf262,32 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.