Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/21899
Название: Трудова міграція крізь призму ціннісних суджень працівника
Авторы: Мерхо О.
Ключевые слова: аксіологія
очікування
прийняття рішень
справедливість
трудова міграція
Україна
цінності
Дата публикации: 2019
Библиографическое описание: Мерхо О. Трудова міграція крізь призму ціннісних суджень працівника / О. Мерхо // Економіка розвитку. — 2019. — №1(18). — 23‒32.
Краткий осмотр (реферат): В умовах розвитку глобалізації трудова міграція стає поширеним явищем у багатьох країнах. Для України процес виїзду працездатної частини населення на роботу в інші країни набуває особливо значного масштабу. На сьогодні обсяги трудової міграції із України суттєво впливають на кон’єктуру ринку праці в країні, на рівень доходів населення та функціонування соціальної сфери. Можна стверджувати, що динаміка розвитку цього процесу обумовлена не лише об’єктивними чинниками, а й суб’єктивним сприйняттям працівниками рівня справедливості в економічних системах різних країн. Метою дослідження є визначення специфіки прояву ціннісної складової у формуванні рішень людини при довгостроковому обранні країни діяльності. В роботі здійснено міждисциплінарний розгляд ціннісної складової у формуванні рішень людини в умовах розвитку процесу глобалізації на межі економічних та психологічних наук. Методичною основою дослідження є теорія справедливості, теорія очікувань та положення теорії прийняття рішень. В результаті розроблено підхід до здійснення співставлення сприйняття рівня справедливості трудовим мігрантом в різних країнах та визначення ймовірних варіантів поведінки людини, що обирає ринок праці в різних країнах із урахування розвитку глобалізації. Наведено, що рівень сприйняття несправедливості українськими працівниками досить великий, він суттєво впливає на прийняття рішення про трудову міграцію та має суб’єктивне значення при формування відношення до заходів регулювання кон’єктури ринку праці.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/21899
Располагается в коллекциях:Статті (МЛІ)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
ED_2019_01_Merho.pdf521,4 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.