Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/21915
Название: Удосконалення методології оцінки й аналізу рівня економічної безпеки підприємства
Авторы: Пивавар І. В.
Ключевые слова: економічна безпека
підприємство
загрози безпеки, індикатори
інтегральна модель
групування підприємств за рівнем економічної безпеки
банкрутство
Дата публикации: 2019
Библиографическое описание: Пивавар І. В. Удосконалення методології оцінки й аналізу рівня економічної безпеки підприємства / І. В. Пивавар // Бізнес Інформ. – 2019. – №1. – C. 184–191.
Краткий осмотр (реферат): Дослідження присвячено пошуку шляхів удосконалення методичного підходу до оцінювання стану економічної безпеки підприємств на основі комплексу аналітичних методів і моделей, які дозволять підвищити ефективність функціонування системи управління підприємством, визна-чити напрями стабілізації економічної безпеки підприємства, знизити ризики загрози настання фінансової кризи на підприємстві та забезпечити його належну економічну життєздатність. Запропонований підхід складається з чотирьох кроків, що доповнюють один одного та до-зволяють отримати всебічну оцінку рівня економічної безпеки підпри-ємств, визначити клас підприємств за рівнем безпеки, а також оцінити рі-вень фінансової складової економічної безпеки через ймовірність банк-рутства суб’єкта господарювання. Підхід було реалізовано на вибірці з двадцяти підприємств нафтогазового комплексу України, що дозволило визначити підприємства з низьким рівнем економічної безпеки підпри-ємств і спрогнозувати ймовірність банкрутства для їх типового представ-ника. Результати оцінювання для підприємств фокус-групи показали пе-реважно низький рівень економічної безпеки, що, перш за все, пов’язано із нестабільною політичною ситуацією та низьким рівнем розвитку галузі.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/21915
Располагается в коллекциях:Статті (ДУПАЕП)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
business-inform-2019-1_0-pages-184_191.pdf696,64 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.