Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/21936
Название: Аналіз співробітників компанії як носіїв корпоративної культури
Авторы: Афанасьєва О. М.
Кущ Я. М.
Ключевые слова: етика бізнесу
корпоративна культура
управлінська етика
персонал
культура організації
мотивація
коучинг
Дата публикации: 2018
Издательство: КНУТД
Библиографическое описание: Афанасьєва О. М. Аналіз співробітників компанії як носіїв корпоративної культури / О. М. Афанасьєва, Я. М. Кущ // Вісник Київськ. нац. ун-ту технологій та дизайну. - К. : КНУТД, 2018. - № 4 ( 125). – С. 62-68.
Краткий осмотр (реферат): В роботі проаналізовано основні фактори, що мають вплив на формування та становлення корпоративної культури. Останнім часом питання корпоративної культури, особливо у великих організаціях, дедалі більше привертає увагу теоретиків та практиків управління. Воно відносно нове й недостатньо висвітлене з наукової точки зору як у нашій країні, так і за кордоном. Людина є фундаментом будь-якої компанії, в той же час, будь-яка організація спрямовує свою діяльність на людину. Різноманіття організаційної культури, яке кожен індивід привносить в організацію, досить широке. Такий спектр визначається унікальністю кожного індивіду. Генетична база унікальна для кожної людини, що обумовлює різноманіття людей на планеті. Подвійну роль у побудові корпоративної культури вітчизняних комерційних структур відіграє індивідуалізм українців, обумовлений специфікою громадського життя. Оскільки утворення акціонерного капіталу здійснюється за принципом "через індивідуальне до колективного", з опосередкованим володінням власністю, ця риса національного характеру сприяє формуванню норм корпоративної філософії. Надано визначення поняттю «Корпоративна культура», як система цінностей, переконань, вірувань, уявлень, очікувань, символів, а також дійових принципів, норм поведінки, традицій, ритуалів і т.д., які склалися в організації або її підрозділах за час діяльності та які приймаються більшістю співробітників. Найбільш ефективною є система керівництва, в основі якої лежить заохочувальна практика. Сумлінне, ініціативне виконання розпоряджень керівництва, інтенсивна і творча робота в цьому випадку виявляються в залежності від системи винагороди. Стимулювання повинно бути вагомим для виконавця і посильним для фірми. Досліджено теоретичні й практичні аспекти формування корпоративної культури людини. Визначено місце персоналу в формуванні ефективності роботи підприємства. Визначено необхідність впровадження тренінгів, таких як коучинг, для розвитку персоналу.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/21936
Располагается в коллекциях:Статті (УСК)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
АНАЛІЗ СПІВРОБІТНИКІВ КОМПАНІЇ ЯК НОСІЇВ КОРПОРАТИВНОЇ КУЛЬТУРИ.pdf179,86 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.