Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/21958
Название: Оцінкa прогресивності електроенергетичного циклу України у європейському просторі
Авторы: Салашенко Т. І.
Ключевые слова: електроенергія
лібералізація
ринок електроенергії
ринковий механізм
пропускна здатність
генеруючі потужності
Дата публикации: 2019
Библиографическое описание: Салашенко Т. І. Оцінкa прогресивності електроенергетичного циклу України у європейському просторі / Т. І. Салашенко // Вісник ОНУ. Серія: Економіка. – 2019. – Т. 24, Вип. 2 (75). – С. 25-31.
Краткий осмотр (реферат): Проблему лібералізації ринків електроенергії доцільно розділити на два аспекти: організаційний і економічний контекст, який вимагає впровадження ефективних механізмів торгівлі ліквідної електроенергією, і техніко-економічний, який залежить від якісного побудови електроенергетичного циклу в країні. Однак останній компонент часто нівелюється в якості необхідного атрибуту реформування ринку електроенергії. Надійність кожного елемента електроенергетичного циклу передбачає досягнення постійного і довгострокового балансу на ринку електроенергії з урахуванням ключових характеристик елементів такого циклу. У статті представлена розроблена структурно-логічна схема та запропоновано якісні показники для аналізу розвитку електроенергетичного циклу країни, засновані на виробничому методі визначення місткості ринку. Якісні показники для оцінки розвитку електричного циклу були визначені як доступність електроенергії, ефективність виробництва, транспортування і споживання електроенергії, дієвість генеруючих потужностей, зростання і відкритість ринку електроенергії, а також технологічне і ресурсне різноманітність виробництво електроенергії. У статті аналізується український електроенергетичний цикл в порівнянні з країнами-членами ЄС і встановлюються його переваги і недоліки з точки зору лібералізації ринкових відносин на проєвропейської основі. Електроенергетичні цикли країн-членів ЄС мають високий рівень доступності електроенергії для кінцевих користувачів і помірні темпи зростання на ринках електроенергії, недостатнє забезпечення їх власних потреб внутрішніми джерелами виробництва електроенергії, відносно високу енергоефективність виробництва, транспортування і споживання електроенергії. ресурсне та технологічне різноманітність виробництва електроенергії, а також бажання підвищити відкритість ринку. У той час як електроенергетичний цикл України застарів, нізкоенергоеффектівен, вузько диверсифікований як по ресурсах, так і за технологіями, а ринок електроенергії ізольований. Це матиме негативні наслідки для українських споживачів, які будуть оплачувати всі недоліки ірраціонального національного електроенергетичного циклу.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/21958
Располагается в коллекциях:Статті (ЕПОБ)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Салашенко Т Вісник ОНУ 24 выпуск 2 (75).pdf386,92 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.