Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/22234
Название: Формування моделі оцінювання показників розвитку ІТ-галузі в регіонах України
Авторы: Бринза Н. О.
Гаврилова А. А.
Ключевые слова: ІТ-галузь
багатокритеріальність
оптимізація
нормалізація
інвестиційна привабливість
тривимірний кортеж
узагальнена скалярна оцінка якості допустимих рішень
комплексний показник
коефіцієнт кореляції
коефіцієнт детермінації
кореляційно-регресійний аналіз
рівняння множинної регресії
Дата публикации: 2019
Библиографическое описание: Бринза Н. О. Формування моделі оцінювання показників розвитку ІТ-галузі в регіонах України / Н. О. Бринза, А. А. Гаврилова // Системи обробки інформації. – 2019. – № 2 (157). – С. 13-21.
Краткий осмотр (реферат): У статті було сформовано тривимірний кортеж показників, який відображає стан ІТ галузі України і враховує інвестиційну привабливість регіонів, внутрішній стан ІТ ринку та заробітну плату. Сформована узагальнена скалярна оцінка якості допустимих рішень для регуляризації багатокритеріальної задачі. За допомогою використання принципів побудови моделі прийняття багатокритеріальних рішень в умовах детермінованих вхідних даних, реалізовано етап синтезу методології прийняття рішень в умовах багатокритеріальності і інтервальної невизначеності. Побудовано математичну модель стану ІТ галузі в Україні, яка представлена у вигляді комплексного показника. На основі побудованої моделі виконано розрахунки по визначенню оцінки показників стану ІТ галузі. За допомогою кореляційно-регресійного аналізу з'ясовано силу зв'язку між обраними факторами та комплексним показником, а також значність впливу факторів на комплексний показник. За допомогою критерію Фішера було встановлено, що запропонована математична модель є адекватною тим процесам, що описує.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/22234
Располагается в коллекциях:Статті (ІКТ)



Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.