Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/22451
Название: Використання моделей експертного аналізу для оцінювання стану ІТ–галузі України
Авторы: Бринза Н. О.
Вильхивська О. В.
Ключевые слова: IT-індустрія
багатокритеріальність
оптимізація
нормалізація
інвестиційна привабливість
тривимірний кортеж
узагальнена скалярна оцінка якості можливих рішень
комплексний показник
коефіцієнт кореляції
коефіцієнт детермінації
кореляційний і регресійний аналіз
множинне регресійне рівняння
кластерний аналіз
Дата публикации: 2019
Издательство: ФОП Бровін О.В.
Библиографическое описание: Бринза Н. О. Використання моделей експертного аналізу для оцінювання стану ІТ–галузі України / Н. О. Бринза, О. В. Вильхивська // Інформаційні системи та технології : монографія / за заг. ред. В. С. Пономаренка. – Х. : ФОП Бровін О.В., 2019. – С. 7–21.
Краткий осмотр (реферат): Сформовано тривимірний набір показників, що відображає стан ІТ-індустрії України та включає інвестиційну привабливість регіонів, внутрішній стан ІТ-ринку та зарплату. Використовуючи принципи побудови моделі багатокритеріального прийняття рішень за детермінованими вихідними даними, реалізується етап синтезу методології прийняття рішень в умовах багатокритеріальної та інтервальної невизначеності. Побудовано математичну модель стану ІТ-індустрії України, яка представлена як комплексний показник. Розрахунки для визначення оцінки показників стану ІТ-індустрії виконуються на основі побудованої моделі. За допомогою кореляційно-регресійного аналізу визначено силу взаємозв'язку між обраними факторами та комплексним показником, а також значимість впливу факторів на комплексний показник. За допомогою критерію Фішера було виявлено, що запропонована математична модель адекватна описаним процесам. Проведено класифікацію регіонів з використанням кластерного аналізу.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/22451
Располагается в коллекциях:Монографії (ІКТ)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Бринза_Вiл_хiвс_ка_монографiя_2019.pdf494,25 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.