Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/22493
Название: Науково-практичні засади впровадження контролінгу персоналу на підприємствах
Авторы: Мішина С. В.
Мішин О. Ю.
Ключевые слова: інформаційні потоки
контролінг
контролінг персоналу
управління персоналом
HR-процеси
Дата публикации: 2019
Библиографическое описание: Мішина С. В. Науково-практичні засади впровадження контролінгу персоналу на підприємствах [Електронний ресурс] / С. В. Мішина, О. Ю. Мішин // Ефективна економіка : електронне наукове фахове видання. – 2019. – № 10 . – Режим доступу: http://www.economy.nayka.com.ua/pdf/10_2019/44.pdf.
Краткий осмотр (реферат): Уточнено сутність понять “контролінг” та “контролінг персоналу” на засадах поєднання процесного, системного, структурного, функціонального та цільового підходів. Розкрито сутність використання як окремих підходів до трактування контролінгу персоналу, так і їх поєднання. Обґрунтовано доцільність розуміння контролінгу персоналу як системи інформаційно-аналітичної підтримки процесу прийняття рішень в сфері планування, аналізу, мотивації, координації та контролю HR-процесів з метою підвищення ефективності використання персоналу. Запропоновано систематизовану багатокритеріальну класифікацію контролінгу персоналу за такими ознаками: метою здійснення; часовою ознакою; ступенем відповідності плановим завданням; просторовою ознакою, ступенем охоплення та функціональною ознакою. Обґрунтовано особливості організації контролінгу персоналу на вітчизняних підприємствах на засадах логістичного підходу. Уточнено перелік та сутність функцій контролінгу персоналу. Уточнено концептуальні засади впровадження контролінгу персоналу на українських підприємствах. Удосконалено науково-методичний підхід щодо формування системи контролінгу персоналу за рахунок виділення цільової, основних і допоміжних підсистем контролінгу; виокремлення підсистеми інформаційно-аналітичного забезпечення прийняття рішень в управлінні персоналом та встановлення взаємозв’язків між виділеними підсистемами. Цільову підсистему становить визначення мети, завдань, принципів, об’єктів та суб’єктів контролінгу персоналу. Серед основних підсистем контролінгу персоналу виділено: управління вхідними, вихідними, зовнішніми та внутрішніми інформаційними потоками, що опосередковують HR-процеси на підприємствах та в організаціях. Допоміжні підсистеми виділено за функціями контролінгу персоналу, серед яких: планування, аналіз, мотивація, координація та контроль HR-процесів. Розглянуто сутність та створено систематизований перелік вхідних, вихідних, зовнішніх та внутрішніх інформаційних потоків, що опосередковують HR-процеси на українських підприємствах. Обґрунтовано перспективи подальших наукових досліджень у даному напрямі.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/22493
Располагается в коллекциях:Статті (СЕ)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Мішина, Мішин-ефективна економіка.pdf364,63 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.