Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/22550
Название: Боротьба з контрабандою як один із методів забезпечення митної безпеки держави
Авторы: Найденко О. Є.
Рєзнікова Є. С.
Ключевые слова: контрабанда
митна безпека
мито
контролюючі органи
митні правила
Дата публикации: 2019
Библиографическое описание: Найденко О. Є. Боротьба з контрабандою як один із методів забезпечення митної безпеки держави / О. Є. Найденко, Є. С. Рєзнікова // Modern Economics. – № 17 – 2019. – 258 с. – С. 172–176.
Краткий осмотр (реферат): Встановлено, що внаслідок нестабільної економічної та політичної ситуації в країні контрабанда набуває розмірів масового негативного явища та становить реальну загрозу економічним інтересам держави. Це призводить до того, що держава недоотримає значні обсяги грошових коштів, які мали спрямовуватися на фінансування різних сфер соціально-економічного розвитку. Доведено, що митна безпека є важливою складовою економічної безпеки країни, оскільки завдяки митній безпеці держава регулює процеси зовнішньоекономічної діяльності, пов’язані з експортом та імпортом товарів, робіт та послуг, шляхом встановлення ставок мита та застосування тарифних та нетарифних методів регулювання зовнішньоекономічної діяльності. Досліджено динаміку митних правопорушень, а також проведено аналіз роботи контролюючих органів. Визначено, що така діяльність негативно впливає на суспільну безпеку у разі нелегального перевезення наркотичних засобів, зброї і боєприпасів, психотропних речовин, під час перевезення зброї масового ураження, а також виникає загроза для інтересів культури під час контрабанди культурних цінностей та надбань країни.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/22550
Располагается в коллекциях:Статті (МСіФП)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
nаidеnkо.pdf518,59 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.