Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/22569
Название: Формування митної політики України в контексті інтеграційних трансформацій
Авторы: Канигін С. М.
Ключевые слова: митна політика
інтеграційні процеси
класифікація товарів
штрафні санкції
інформаційні технології
автоматизація
згорткова нейромережа
Дата публикации: 2019
Библиографическое описание: Канигін С. М. Формування митної політики України в контексті інтеграційних трансформацій: дипломна робота на здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня магістра: спец. 072 «Фінанси, банківська справа та страхування» / С. М. Канигін. – Х. : ХНЕУ ім. С. Кузнеця, 2019.
Краткий осмотр (реферат): Метою дипломної роботи є розробка і наукове обґрунтування нових підходів у формуванні митної політики України в контексті інтеграційних трансформації. Об’єктом дослідження є процес формування митної політики України в контексті інтеграційних трансформацій. Предметом – теоретико-методичні та практичні аспекти удосконалення формування митної політики України в контексті інтеграційних трансформацій. У рамках першого розділу було визначено дефініцію «митна політика», перелічено фактори, що впливають на митну політику (політичні, технічні, організаційні), зазначено та описано функції митної політики (адаптаційну, реторсіонну, фіскальну, стимулюючу), класифіковано та описано методи формування державної митної політики, а саме тарифні, та нетарифні, що, в свою чергу бувають економічного, адміністративного та технічного характеру. Також було зазначено та описано протекціоністський та м'який види митної політики (а також про змішані види), визначено термін «інтеграція», перелічені підходи до теорії пізнання інтеграційного процесу, перелічено та описано фактори, що впливають на інтеграційну трансформацію, перелічено етапи інтеграційної трансформації та класифіковано інтеграційні процеси та стратегії в рамках участі суб'єктів інтеграції у перелічених процесах. У другому розділі було здійснено загальний статистичний та факторний огляд діяльності економічних суб’єктів України в межах експортно-імпортної діяльності. Було досліджено динаміку торгівлі з окремими регіонами, а саме з країнами СНД та ЄС. Визначено, що значну частку в експорті до ЄС займають зернові. Виділено проблеми реструктурування зовнішньої торгівлі України, окрему увагу приділено стратегічним постачанням ядерного палива. Підсумовано причини збільшення обсягів торгівлі з ЄС та зменшення відповідних обсягів з СНД. Побудовано поліноміальну модель тренду з метою прогнозування обсягів імпорту. У третьому розділі було досліджено наявний стан автоматизації митних процедур, проаналізовано IT-архітектуру автоматизованих систем митниці, виділено елементи системи електронної митниці, єдиної автоматизованої інформаційної системи митниці, автоматизованої системи митного оформлення «Інспектор», а також досліджено та порівняно з вітчизняними іноземні аналоги. Було розроблено згорткову нейромережу для класифікації товарів відповідно до УКТЗЕД та надано рекомендації щодо використання даної нейромережі. Результати розробок можуть бути застосовані у практичній діяльності контролюючих органів України.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/22569
Располагается в коллекциях:Кваліфікаційні випускні роботи здобувачів вищої освіти (МСіФП)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Д_Канигин_СМ_....2.pdf1,56 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.