Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/22692
Название: Зміна екологічного стану водних об’єктів під час аварійних та несанкціонованих скидів забруднень
Авторы: Безсонний В. Л.
Ключевые слова: екологічний стан водного об'єкту
забруднення вод
Дата публикации: 2019
Издательство: ДП «Харківський НДІ технології машинобудування»
Библиографическое описание: Безсонний В. Л. Зміна екологічного стану водних об’єктів під час аварійних та несанкціонованих скидів забруднень / В. Л. Безсонний // Сучасні напрямки розвитку інформаційно-комунікаційних технологій та засобів управління : матеріали дев’ятої міжнар. наук.-техн. конф., 11-12 квіт. 2019 р. – Баку; Х.; Жиліна : ДП «Харківський НДІ технології машинобудування», 2019. - С. 85.
Краткий осмотр (реферат): Під дією забруднюючих воду речовин відбувається порушення природної рівноваги багатокомпонентної системи, якою є природні води. Водний об'єкт «мобілізує сили», що протидіють порушенню природних умов та прагнуть повернути всю систему в початковий стан. Стічні води звичайно надходять у водойму або водотік у вигляді струменя. У струменевій зоні на інтенсивність переносу й перетворення домішок впливають примарні швидкості течії, а в дифузійній зоні не впливають. Процес розведення домішок, що надходять зі стічними водами, сильно залежить від гідрофізичних факторів, особливо від турбулізації потоку, тому що в турбулентному потоці зростає роль компонента, що ставиться до пульсаційного поля швидкостей і концентрацій. У практичному значенні раннє виявлення несанкціонованого забруднення у водотоці можливе шляхом виявлення різниці у результатах вимірювань за створами, розташованими на протилежних берегах водотоку до проходження зони вирівнювання концентрацій.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/22692
Располагается в коллекциях:Статті (ЗСЖБЖ)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Bezsonnyi_Knf_Baku2.pdf287,59 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.