Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/22724
Название: Інтегральна оцінка ризику для цілей оптимізації витрат на заходи з охорони праці машинобудівного підприємства
Авторы: Безсонний В. Л.
Ключевые слова: виробничий ризик
комплексне оцінювання ризиків
інтегральна оцінка ризику
модель «пакування рюкзака»
структурована оцінка ризиків
Дата публикации: 2019
Библиографическое описание: Безсонний В. Л. Інтегральна оцінка ризику для цілей оптимізації витрат на заходи з охорони праці машинобудівного підприємства / В. Л. Безсонний // Управління розвитком. - 2019. – Т. 5, Вип. 3. - С. 10 - 22. – Режим доступу: 10.21511/dm.17(3).2019.02 .
Краткий осмотр (реферат): В умовах відсутності єдиних та уніфікованих вимог до оцінки виробничих ризиків на підприємстві системний підхід залишається єдиним інструментом комплексного оцінювання стану безпеки праці. Використання системи управління охороною праці передбачає ідентифікацію ризиків на робочому місці, їх аналіз та зниження. Метою роботи є розрахунок мінімальних витрат на заходи з охорони праці та мінімізацію виробничих ризиків, виявлених за допомогою розробленої процедури аналізу небезпек на машинобудівному підприємстві. Методологія дослідження базується на комплексному використанні якісного та кількісного підходів до оцінки ризику, а саме структурованої оцінки та інтегральної оцінки з використанням оптимізаційної моделі «пакування рюкзака». В результаті дослідження встановлені ризики, які єнайпоширенішими та ризики, що є найтяжчими. Запропоновано процедуру зниження ризиків, що полягає у визначанні мінімальних витрат на досягнення кожної з інтегральних оцінок для машинобудівного підприємства. Практична цінність роботи полягає у можливості прямого застосування розробленої методики оцінки ризиків на підприємствах машинобудівної галузі, та у легкій адаптації процедури оцінки ризиків для інших умов.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/22724
Располагается в коллекциях:Статті (ЗСЖіБЖ)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Bezsonnyi_fakhov_DM_2019_03.pdf608,84 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.