Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/22728
Название: Порівняльний аналіз та узагальнення досвіду партнерства між ЗВО та бізнес-середовищем
Авторы: Раєвнєва О. В.
Аксьонова І. В.
Остапенко В. М.
Ключевые слова: партнерство
взаємодія, форми взаємозвязку
колаборація ЗВО та бізнесу
державно-приватне партнерство в сфері освіти
Дата публикации: 2018
Библиографическое описание: Раєвнєва О. В. Порівняльний аналіз та узагальнення досвіду партнерства між ЗВО та бізнес-середовищем / О. В. Раєвнєва, І. В. Аксьонова, В. М. Остапенко // Проблеми економіки. – 2018. – № 4. – С.30–42.
Краткий осмотр (реферат): Мета статті полягає в теоретичному узагальненні та компаративному аналізі зарубіжного та національного досвіду розвитку напрямів взаємозв’язку між ЗВО та бізнес-структурами; виділенні проблем, що виникають при реалізації партнерства в освітній сфері та визначенні найбільш оптимальних форм й методів взаємодії українських ЗВО та бізнес-середовища на сучасному етапі розвитку економіки та системи вищої освіти загалом. Аналізуючи, систематизуючи і узагальнюючи наукові праці вчених, було розглянуто специфіку систем вищої освіти зарубіжних країн й визначено, що в межах кожної із них існують певні моделі формування партнерства між ЗВО, бізнес-середовищем та органами влади. У результаті дослідження було надано класифікацію підходів до проблем взаємозв’язку між ЗВО та бізнес-структурами, проведено порівняння державної політики та узагальнено державні ініціативи зарубіжних країн в даному напрямку, надано характеристику та виділено найбільш поширені методи співпраці вищої освіти та бізнес-структур в національній та закордонній практиці. Зазначено, що в останній час найбільш актуальною формою інтеграції держави та бізнесу є державно-приватне партнерство (ДПП). В роботі проведено порівняння принципів ДПП в Україні та зарубіжних країнах та виділено основні його форми, що використовуються в сучасних умовах.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/22728
Располагается в коллекциях:Статті (СЕП)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Раєвнєва,Аксьонова,Остапенко.pdf608,66 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.