Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/22842
Название: Питання якості медичної послуги
Авторы: Шумейко С. О.
Ключевые слова: послуга
особливості послуги
якість послуги
медична послуга
якість медичної послуги
складові якості медичної послуги
Дата публикации: 2019
Библиографическое описание: Шумейко С. О. Питання якості медичної послуги / С. О. Шумейко // Інноваційний розвиток та безпека підриємства в умовах неоіндустріального суспільства : матеріали міжнар. наук.-практ. конф. студентів, аспірантів та молодих вчених, 31 жовт. 2019 р. . – Луцьк, 2019. – С. 718-720.
Краткий осмотр (реферат): Розглянуто два підходи до визначення послуги як дії, що приносить користь, допомогу іншому, та як продукту (результату) діяльності сервісного підприємства. Наведено характеристику особливостей послуг щодо їх виробництва-споживання. Виділено напрями тлумачення якості послуг: сукупність зазначених властивостей і характерних рис послуги; відсутність недоліків, які посилюють почуття задоволення у клієнта; технічна й функціональна. Зазначено, що якість це в першу чергу відчуття задоволення клієнта від обслуговування, а якісна послуга − це послуга, що відповідає потребам клієнта. Визначено зміст поняття «якість» як концепції, що забезпечує постійне надання послуги, відповідної потребам клієнтів (технічний аспект), і відповідно якої вся система обслуговування має бути спрямована на забезпечення зручності клієнтам (функціональний аспект). Надано широке розуміння медичної послуги як діяльності, яка має корисні властивості, що споживаються під час її здійснення, направлена на підтримку чи покращення здоров’я особи. Безпосереднім об’єктом, на який впливає медична послуга, є здоров’я людини (пацієнта). Представлено порівняння складових якості медичної послуги наданих авторами Vuory X. V та A. Donabedian. Визначено, що якісна медична послуга має забезпечувати певну ступінь досягнення конкретних, відповідних потребам населення у здоров‘ї, результатів, зокрема, через найбільш економне, раціональне, тобто ефективне використання ресурсів її надавачами.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/22842
Располагается в коллекциях:Статті студентів (МЛІ)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Шумейко С.О.pdf387,41 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.