Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/22883
Название: Основні способи термінотворення у нових терміносистемах ринкової економіки української мови
Авторы: Шелепкова І. М.
Ключевые слова: термін
термінологія
терміносистема ринкової економіки української мови
лексичні запозичення
термінологічні словники
Дата публикации: 2020
Библиографическое описание: Шелепкова І. М. Основні способи термінотворення у нових терміносистемах ринкової економіки української мови / І. М. Шелепкова // Науковий журнал «Молодий вчений».- Херсон : Вид. дім «Гельветика», 2020. - № 2(78). - С. 175–178.
Краткий осмотр (реферат): Сучасна мовна ситуація, що характеризується інформатизацією суспільства, примушує звертати особливу увагу на зростання і розширення лексичних значень і на роль термінів і термінології. Сьогодні в терміносистемі ринкової економіки української мови відбувається зміна значень слів, переосмислення, нарощування нової семантики – усе це, разом з утворенням нових слів, значно розширює і збагачує словник мови, підсилює його потенціал. Оскільки економіка в сучасному суспільстві посідає одне з провідних місць за ступенем значущості для розвитку суспільства, термінологія цієї сфери розвивається швидкими темпами, роблячи істотний вплив на термінологічну систему української мови в цілому. Поширеним способом термінотворення у нових терміносистемах ринкової економіки української мови виступають лексичні запозичення, які є першою сходинкою іншомовного впливу. Запозичення – це універсальне лінгвістичне явище, що виявляється в обміні мовними знаками двох або більше націй, що контактують, у різних сферах діяльності. У нашому випадку запозичення є результатом взаємодії української та англійської мов у сфері ринкових відносин.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/22883
Располагается в коллекциях:Статті (УМПІГ)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Шелепкова_Основнi_способи.pdf362,35 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.