Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/22887
Название: Методологія формування збалансованої системи показників регіональної диференціації
Авторы: Бріль М. С.
Ключевые слова: канонічний аналіз
канонічна кореляція
регіональна диференціація
фактори
збалансована система показників
макроекономічні індикатори
параметри
Дата публикации: 2020
Библиографическое описание: Бріль М. С. Методологія формування збалансованої системи пока-зників регіональної диференціації / М. С. Бріль // Бізнес Інформ. – 2020. – № 4. – C. 105–125.
Краткий осмотр (реферат): Запропонована покрокова модель формування збалансованої факторної системи показників регіональної диференціації в системі канонічних кореляцій. Канонічні кореляційні зв'язки досліджуються між групами вихідних змінних для регіонів України за 2015 – 2019 рр. за допомогою ППП Statistica. Основна мета дослідження полягає в реалізації методології канонічних кореляцій шляхом ідентифікації об'єкта дослідження в двох ознакових просторах; максимізації зв'язку (просторове відображення об'єкта ); зменшенню обсягу вихідних даних (можливість відсіву несуттєвих факторів). Здійснено відбір найбільш інформативних змінних за характеристикою тісноти зв'язку між двома множинами змінних і змістом досліджуваних процесів в динаміці шляхом аналізу структури канонічних змінних і величини канонічних кореляцій. Побудовані динамічні моделі канонічних кореляцій для формування збалансованої факторної системи показників регіональної диференціації дозволяють більш чітко та логічно здійснити змістовну інтерпретацію отриманих результатів порівняно з іншими багатовимірними методами. За результатами проведеного дослідження формування збалансованої репрезентативної системи показників сформовано наступні множини факторів: множина найбільш значущих факторів, множина значущих факторів, множина істотних факторів, множина неістотних факторів. Застосовано методологію канонічних кореляцій, що розширює можливості формування і дослідження взаємозв'язків різних явищ і процесів у соціально-економічних системах різного рівня ієрархії в результаті залучення в процес аналізу систем великої множини досліджуваних факторних та результуючих показників в одній сукупності, забезпечуючи ґрунтовний базис формування збалансованої факторної системи показників регіонального розвитку та диференціації як в просторовому так і часовому, динамічному розрізі, що поліпшить та удосконалить реалізацію стратегій розвитку та зменшення регіональної нерівномірності.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/22887
Располагается в коллекциях:Статті (ДУПАЕП)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Стат_я_Брил___Бизнес_-информ_май20.doc744 kBMicrosoft WordПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.