Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/22948
Название: Математична модель управління процесом перевезення матеріалів
Авторы: Шевченко О. К.
Жуков А. В.
Ключевые слова: метод динамічного програмування
функціональні рівняння
економіко-математична модель
оптимальне управління
розподілення матеріалів
прямий хід алгоритму
зворотний хід алгоритму
функція цілі
Дата публикации: 2020
Библиографическое описание: Шевченко О. К. Математична модель управління процесом перевезення матеріалів / О. К. Шевченко, А. В. Жуков // Науковий вісник Херсонського держ. ун-ту / Серія «Економічні науки». – Херсон: 2020. – Вип. 37. – С. 100-104.
Краткий осмотр (реферат): Узагальнено теоретичні аспекти методу динамічного програмування. Побудований багатоетапний процес управління на основі принципу оптимальності Беллмана в реальному економічному просторі. Детально розглянуті функціональні рівняння Беллмана, що безпосередньо адаптовані до конкретної виробничої задачі. Отримана оптимальна економіко-математична модель розвитку економічного процесу. Це дозволяє управляти економічним процесом в цілому. Розроблений алгоритм перевезення та зберігання матеріалів, який складається з прямого ходу та зворотного. Економічний процес управління розподіленням матеріалів розбито на етапів, рішення прийнято послідовно на кожному етапі, тобто отримано багатокроковий процес. Обчислений показник ефективності цієї керованої системи - функція цілі, яка залежить від початкового стану і управління . Побудовані функціональні рівняння, які пристосовані до задачі розподілення матеріалів. За результатами прямого та зворотного ходів алгоритму отримана оптимальна економіко- математична модель розподілення матеріалів.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/22948
Располагается в коллекциях:Статті (ВМЕМ)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Стат_я_Шевченко_Жуков.pdf6,71 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.