Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/23131
Название: Енергетика України та світу в умовах пандемії: наслідки та заходи боротьби
Авторы: Салашенко Т. І.
Ключевые слова: енергетика
енергетична криза
енергетичний баланс
пандемія
кон’юнктура ринку
Дата публикации: 2020
Библиографическое описание: Салашенко Т. І. Енергетика України та світу в умовах пандемії: наслідки та заходи боротьби / Т. І. Салашенко // Економіка та держава. - 2020. - № 5. - С. 137–142.
Краткий осмотр (реферат): Стаття присвячена економічним проблемам енергетики України та світу, які спровоковані спалахом пандемії COVID-19. Серед проблем світового рівня виділяються: надлишкова профіцитність енергетичних ринків, зниження енергетичних цін нижче маржинальних витрат, скорочення інвестицій і стимулів для екологізації, зниження захищеності споживачів. У світі вже визначені основні напрями протидії енергетичної кризи, проте відсутня їх практична реалізація. Поточні методи боротьби спрямовуються переважно на забезпечення надійності роботи критично важливих об'єктів енергетики Карантинні заходи в Україні стали акселератором проблем енергетичного комплексу, серед яких виділені: розбалансування енергосистеми, затоварення паливно-енергетичними ресурсами; висока волатильність цін на енергію та енергоносії, зростання кредиторської заборгованості по енергетичному ланцюгу. Прийнятті методи боротьби з енергетичною кризою в пандемічний період в Україні недостатні для забезпечення її надійного функціонування і сталого саморозвитку. У статті запропоновано комплекс заходів щодо подолання енергетичної кризи в Україні, які включають: антикризові, що і спрямовуються на забезпечення операційної енергетичної безпеки і недопущення блекаутів в енергосистемі в умовах надзвичайного стану (пандемії); тактичні, які впроваджуються в пост-пандемічний період і забезпечують відновлення здоров'я енергетичних ринків; стратегічні, які передбачають забезпечення стратегічної енергетичної безпеки і екологоорієнтованого саморозвиток енергетичних ринків.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/23131
Располагается в коллекциях:Статті (ЕПОБ)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Салашенко енергетика-антиковид.pdf164,99 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.