Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/23159
Название: Метафоризація флори в мові художніх творів О. Кобилянської
Авторы: Литвин О. О.
Ключевые слова: мовна картина світу
метафора
номен
Ольга Кобилянська
Дата публикации: 2019
Библиографическое описание: Литвин О. О. Метафоризація флори в мові художніх творів О. Кобилянської / О. О. Литвин // Вісник ХНУ ім. В. Н. Каразіна. – 2019. – Вип. 80: Сер. Філол. – С. 66 – 68.
Краткий осмотр (реферат): У статті охарактеризовано метафори з номенами флори та проаналізовано специфіку їх реалізації у мовній картині художнього світу Ольги Кобилянської. З’ясовано роль цього тропу в поетичному тексті. Доведено, що метафори є характерною ознакою мовотворчості письменниці. Творчість Ольги Кобилянської, як і творчість будь-якого письменника, не може вважатися остаточно вивченою, оскільки кожен дослідник презентує свій погляд на ту чи ту проблему, на те чи те мовне явище. У зв’язку з цим виникає потреба здійснити аналіз функцій метафор з номеноми флори в мові творів Ольги Кобилянської, які представлені в мові художніх текстів письменниці. Характеристика метафор з номенами флори сприятиме розумінню глибоких процесів розвитку лексики сучасної української мови.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/23159
Располагается в коллекциях:Статті (УМПІГ)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Литвин О.О. 2.pdf128,06 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.