Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/23210
Название: Трансформації глобальної міграції населення
Авторы: Зима О. Г.
Афанасьєва О. М.
Родіонов С. О.
Кошарна В. В.
Станкова А. О.
Ключевые слова: населення
трансформаційні зміни
міграція
глобалізація
глобальна міграція
Дата публикации: 2020
Издательство: СУНУ
Библиографическое описание: Зима О. Г. Трансформації глобальної міграції населення / О. Г. Зима, О. М. Афанасьєва, С. О. Родіонов та ін. // Вісник Східноукр. нац. ун-ту ім. В. Даля : наук журнал. – Сєверодонецк : СУНУ, 2020. – Вип. 1 (257). - С. 27-31.
Краткий осмотр (реферат): У статті проаналізовано основні фактори, що мають вплив на міграційні потоки. В процесі трансграничних пересувань люди часто не втрачають своїх історичних коренів, колишньої культури, зв'язків з батьківщиною, з родичами і друзями, що мешкають в інших країнах, і не асимілюються повністю в новий соціум. Засвоюючи правила праці і побуту, елементи культури різних країн проживання, вони придбавають множинні національні, культурні і тому подібне референції і вибудовують гібридні ідентичності, які потім зазнають метаморфози у нащадків мігрантів. Це ще сильніше розцвічує палітру різноманітності, що привноситься імміграцією. При цьому чимала частина мігрантів не прагнуть пустити корені в країнах призначення, не аффілюються з якою не будь одній з них, так і залишаючись мандрівниками, космополітичними номадами, що орієнтуються на транснаціональні канони професійної діяльності і повсякденного життя. Відносно "текучих" мігрантів не працюють ні асиміляційна, ні мультикультуралістична моделі інтеграції, розраховані на поселенців. Це вимагає від приймаючих держав перегляду традиційних підходів до соціокультурної інкорпорації приїжджих, пошуку моделей, що поєднують принципи цивільної інтеграції і інтеркультуралізму. Складається нова географія міграції, що характеризується зрушенням людських потоків на глобальний Південь і їх регіоналізацією, тяжінням до інтеграційних платформ. Регіоналізація пересувань на Півдні диктує необхідність не лише розробки і здійснення державами імміграційної і інтеграційної політики, що розвиваються, але і розвитку субглобальних механізмів регулювання таких потоків. Більше того, формування нової моделі міграції вимагає конструювання адекватної цієї моделі архітектури глобального управління переміщеннями населення.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/23210
Располагается в коллекциях:Статті (УСК)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Стат_я_Зима,Афанас_ева,Родионов,Станкова,Кошарная.pdf359,79 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.