Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/23434
Название: Формування медіативної компетентності у процесі вивчення професійно-орієнтованої іноземної мови
Авторы: Ципіна Д. С.
Єрастова-Михалусь І. Б.
Ключевые слова: медіативна компетентність
медіатор
медіація
комунікативна компетентість
толерантність
метод
дидактичні засоби
Дата публикации: 2020
Издательство: ВД «Гельветика»
Библиографическое описание: Єрастова–Міхалусь І. Б. Формування медіативної компетентності у процесі вивчення професійно-орієнтованої іноземної мови / І. Б. Єрастова–Міхалусь, Д. С. Ципіна // Актуальні питання гуманітарних наук : міжвузівський зб. наук. праць молодих вчених Дрогобицького дер¬ж. пед. ун-ту ім. Івана Франка. – Дрогобич : ВД «Гельветика», 2020. – Вип. 27, Т. 2. – C. 211 – 215.
Краткий осмотр (реферат): У статті розглядається медіативна компетентність як одна з найважливіших якостей сучасного фахівця до основних завдань якого входить здатність подолання можливих конфліктних або кризових ситуацій під час професійної діяльності. Надається детальний розгляд різних підходів щодо визначення поняття «комунікація»; зазначається, що результатом успішної комунікації є створення єдиного смислу, досягнення спільної комунікативної згоди та дії. Наголошується на необхідності розвитку комунікативної компетентності медіаторів, що зумовлено їх комунікативною функцією, яка полягає в організації перемовного процесу, забезпеченні комфортних умов і регулюванні всіх аспектів взаємодії; а також толерантності як необхідної якості медіатора, високий рівень сформованості якої передбачає здатність до ефективної комунікаційної взаємодії. Відзначається важлива роль професійно-орієнтовного вивчення іноземної мови під час формування медіативної компетентності, що забезпечує необхідні умови для розвитку зазначеної якості; пропонується використання переважно активних та інтерактивних методів навчання, що дозволяють активізувати пізнавальну діяльність майбутніх фахівців та створюють необхідні умови для розвитку зазначених якостей. Запропоновано комплекс дидактичних засобів, що спрямовані на формування комунікативної компетентності та толерантності як необхідних якостей медіатора на заняттях з професійно-орієнтованої англійської мови.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/23434
Располагается в коллекциях:Статті ( ІМтаМК)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Стаття. Ципіна Д.С.2020.pdf32,01 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.