Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/23467
Название: Моделювання розвитку складних ієрархічних виробничих систем на засадах процесно-функціонального менеджменту
Авторы: Манойленко О. В.
Сергієнко О. А.
Касьмін Д. С.
Ключевые слова: складні ієрархічні системи
виробничі системи
процесно-функціональний менеджмент
моделювання
управлінсько-процесні перетворення
мобілізація ресурсів
інтенсивність розвитку
координація
управлінські інновації
позиціонування
Дата публикации: 2019
Библиографическое описание: Манойленко О. В. Моделювання розвитку складних ієрархічних виробничих систем на засадах процесно-функціонального менеджменту / О. В. Манойленко, О. А. Сергієнко, Д. С. Касьмін // Бізнес Інформ. – 2019. – № 12. – С. 384–395.
Краткий осмотр (реферат): У роботі запропоновано інструментарій дослідження розвитку складних ієрархічних виробничих систем на засадах процесно-функціонального менеджменту як складного та нелінійного активного процесу переходу підприємства в новий якісний стан. Цей перехід відбувається за рахунок змін в організації бізнес-процесів, спрямованих на підвищення результативності використання фінансово-економічних ресурсів підприємства, у результаті чого забезпечується соціально-економічна ефективність його діяльності та стабільність щодо впливу внутрішніх та зовнішніх загроз. Запропоновано модель оцінювання рівня мобілізації ресурсів стосовно процесно-функціональних змін складних ієрархічних систем як сукупної інтегральної оцінки, обумовленої рівнем організації бізнес-процесів та швидкістю їх мобілізації щодо сприйняття можливих змін, які забезпечують реалізацію прогресивних управлінсько-процесних перетворень. Як математичний інструментарій прогнозування рівня мобілізації ресурсів складних ієрархічних систем до управлінсько-процесних перетворень використано апарат нейронних мереж на основі побудови узагальнено-регресійної моделі персептрона для розробки превентивних попереджуючих управлінських заходів. Розраховано інтегральні показники інтенсивності управлінсько-процесних перетворень складних ієрархічних виробничих систем, які засновані на оцінюванні відповідних часткових показників, що характеризують фактори внутрішнього середовища підприємства, інтегральних індексів з процесної та функціональної складових та агрегованого сукупного індексу, а також наведено матричне позиціонування складних ієрархічних систем залежно від інтенсивності перетворень за функціональними та процесними складовими в певних діапазонах змін. Запропоновано алгоритм координації заходів з управлінсько-процесних перетворень складних ієрархічних систем, які забезпечують ефективність і гнучкість системи управління в цілому та дозволяють сформувати пропозиції щодо координації управлінських дій у процесі перетворень на засадах процесно-функціонального менеджменту.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/23467
Располагается в коллекциях:Статті (СЕ)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Бізнес Інформ_2019.pdf890,43 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.