Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/23477
Название: Концептуалізація корпоративного управління закладів вищої освіти в контексті розбудови економіки знань
Авторы: Назарова Г. В.
Дибач І. Л.
Ключевые слова: заклади вищої освіти
корпоративне управління
клієнтоорієнтованість
підходи
система корпоративного управління
Дата публикации: 2019
Библиографическое описание: Назарова Г. В. Концептуалізація корпоративного управління закладів вищої освіти в контексті розбудови економіки знань / Г. В. Назарова, І. Л. Дибач // Ринок праці та зайнятість населення. – 2019. – № 3 (59). – С. 27–34.
Краткий осмотр (реферат): Метою публікації є вивчення концептуальних підходів до розвитку корпоративного управління у закладах вищої освіти в умовах формування й розвитку економіки нового типу - економіки знань. Для досягнення поставленої мети використано методи системного аналізу, синтезу, аналогії та уза¬гальнення. У статті систематизовано основні передумови поширення корпоративного управління в закладах вищої освіти. Проведено ґрунтовний аналіз відповідної економічної літератури та виділено кілька підходів до процесу корпоративного управління закладом вищої освіти. Узагальнено існуючі підходи до корпоративного управління закладом вищої освіти та встановлено, що зміст і специфіка підходів визначаються сутністю й особливостями взаємовідносин, мети корпоративного управління у закладах вищої освіти. Досліджено частковий (приватний), суспільний, нормативний, юридичний, фінансовий, управлінський, організаційний та економічний підходи до корпоративного управління закладами вищої освіти. Вивчено клієнтоорієнтований підхід у сфері вищої освіти. Визначено клю¬чові елементи клієнтоорієнтованого підходу закладу вищої освіти: стратегія розвитку організації, врахування бажань та очікувань клієнта, індивідуальні комунікації з клієнтами, врахування індиві¬дуальних особливостей персоналу, стратегія найму персоналу, бренд та імідж організації.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/23477
Располагается в коллекциях:Статті (МЕМ)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Назарова.pdf2 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.