Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/23518
Название: Моделювання критичних факторів соціальної напруженості в Україні шляхом множинного регресійного аналізу
Авторы: Клебанова Т. С.
Рудаченко О. О.
Ключевые слова: соціальна напруженість
моделювання
регресійний аналіз
критичні фактори
конфлікт
Дата публикации: 2019
Библиографическое описание: Клебанова Т. С. Моделювання критичних факторів соціальної напруженості в Україні шляхом множинного регресійного аналізу / Т. С. Клебанова, О. О. Рудаченко // Науковий погляд: економіка та управління. Серія : “Економіка”. – 2019. – № 2 (64). – С. 102–110.
Краткий осмотр (реферат): У статті змодельовано критичні фактори соціальної напруженості. Дано визначення поняття «соціальна напруженість». Доведено, що сучасне становлення ринкових механізмів управління соціальноекономічною системою України свідчить про появу можливостей стабільного економічного розвитку. Наявні проблеми спричинили диспропорцію в економічному і соціальному розвитку країни, а відмінності у можливостях пристосування регіонів із різною структурою економіки до ринкових умов їх поглибили. Доведено, що одним зі шляхів визначення найбільш значущих чинників, що впливають на результуючу замінну, є метод множинної регресії. Таким чином, у статті розглянуто детально множинний регресійний аналіз. Визначено, що найбільш критичними для України індикаторами соціальної напруженості є рівень заробітної плати та наявний дохід на одну особу.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/23518
Располагается в коллекциях:Статті (ЕКСА)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Клебанова Т.С..pdf404,29 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.