Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/23630
Название: Проблеми прогнозування розвитку інститутів фондового ринку України
Авторы: Красноносова О. М.
Ключевые слова: прогноз
методи
фондовий ринок
інститути фондового ринку
цінні папери
методи аналізу
Дата публикации: 2019
Библиографическое описание: Красноносова О. М. Проблеми прогнозування розвитку інститутів фондового ринку України / О. М. Красноносова // Український журнал прикладної економіки. – 2019. – Т. 4. – № 3. – С. 393–399.
Краткий осмотр (реферат): Головними завданнями прогнозування фондового ринку є визначення майбутнього ринку цінних паперів і виявлення напрямків їх розвитку. Визначення майбутнього ринку цінних паперів можливе на основі наукового аналізу, а виявлення головних напрямків розвитку цінних паперів має здійснюватися з позиції наукового передбачення. Зазначимо, що стан і розвиток фондового ринку визначається низкою характеристик, прогнозування яких є досить складним процесом і здійснюється за допомогою різних методів. Прогноз стану фондового ринку у свою чергу є складовим елементом для побудови прогнозного стану фінансової галузі на визначений період. Регуляторні дії за результатами прогнозування стану фінансової галузі в сукупності з процесами стратегічного планування дозволяють пом’якшити наслідки можливих кризових явищ на світових фінансових ринках і досягти стабілізації фінансового сектору шляхом швидкої адаптації до умов, що змінюються. Слід зауважити, що основу регуляторних дій можливо створити за допомогою використання лінійних та нелінійних методів і моделей, які у формалізованому вигляді здатні відбивати характер економічних процесів, які мають місце. Отримані результати й сценарії можуть бути використані при складанні програм розвитку національної економіки в цілому й окремих її складових. Процес прогнозування розвитку ринку стає більш актуальним, оскільки роль фондового ринку для економіки країни постійно збільшується. На фондовому ринку України представлені цінні папери, що мають відмінності за видами економічної діяльності, а також територіальні відмінності. В основу дослідження покладено методи прогнозування процесу розвитку інститутів національного фондового ринку, проведено їх класифікацію. Проаналізовано існуючі моделі прогнозування; на основі аналізу виявлено які методи й моделі найбільш підходять для прогнозування розвитку інститутів фондового ринку.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/23630
Располагается в коллекциях:Статті (МБ)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
ujae_2019_r03_a43.pdf387,43 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.