Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/23666
Название: Теоретичні основи сутності поняття "трансверсальні компетентності" в постмодерністській освіті
Авторы: Борова Т. А.
Ведь Т. М.
Ключевые слова: трансверсальні компетентності
освітній процес
класифікації трансверсальних компетентностей
навички
гнучкість трудової зайнятості
Дата публикации: 2020
Библиографическое описание: Борова Т. А. Теоретичні основи сутності поняття "трансверсальні компетентності" в постмодерністській освіті / Т. А. Борова, Т. М. Ведь // Інноваційна педагогіка. – 2020. – Вип. 21, Т. 3. – С. 154–158.
Краткий осмотр (реферат): Стаття присвячена дослідженню теоретичних аспектів поняття "трансверсальні компетентності" й висвітленню результатів аналізу різних підходів до їх класифікацій. Метою статті є обгрунтування теоретичних основ сутності поняття "трансверсальні компетентності" в межах постмодерністської освіти. Формування трансверсальних компетентностей у студентів ЗВО стає необхідним у суспільстві сталого розвитку, де якість освіти стає безумовною вимогою сучасної постмодерністської освіти. У статті висвітлено характеристики поняття «трансверсальні компетентності» й виокремлено три основні шляхи впровадження трансверсальних компетентностей в освітній процес на сучасному етапі розвитку суспільства. Розглянуто різні підходи до визначення поняття «трансверсальні компетентності» й проведено аналіз понять трансверсальних компетентностей. Визначено, що трансверсальні компетентності забезпечують "трансфер навчання", тобто перенесення набутих знань, умінь, навичок і метакогнітивних здібностей особистості на вирішення проблем і ситуацій реального життя. Досліджено основні класифікації трансверсальних компетентностей. Визначено схарактеризовані особливості трансверсальних компетентностей як універсальних і таких, що можуть допомогти в будь-якій професії. З’ясовано, що на використання трансверсальних навичок в освітньому процесі також впливає ринок праці, що вимагає від студентів оволодіння компетентностями, які допоможуть їм застосовувати свої знання в різних професійних сферах. Обґрунтовується значення формування трансверсальних компетентностей як пріоритетного напряму освіти в постмодернізмі. Перспективою майбутніх досліджень є необхідність дослідження трансверсальних компетентностей у контексті розвитку освітнього процесу в Україні, зокрема шляхи їх формування в системі підготовки майбутніх фахівців.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/23666
Располагается в коллекциях:Статті (ПІФП)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Ведь, Борова. Стаття.pdf173,41 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.