Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/23689
Название: Особливості педагогічної взаємодії викладача та студента засобом змішаного навчання
Авторы: Марчук А. А.
Ключевые слова: педагогічна взаємодія
комунікація
змішане навчання
інформаційно-комунікаційні технології
фасилітація
Дата публикации: 2020
Издательство: Причорноморський науково-дослідний інститут економіки та інновацій
Библиографическое описание: Марчук А. А. Особливості педагогічної взаємодії викладача та студента засобом змішаного навчання / А. А. Марчук // Інноваційна педагогіка : наук. журн. – Одеса : Причорноморський науково-дослідний інститут економіки та інновацій, 2020. – Вип. 21, Т. 3. – С. 173–179.
Краткий осмотр (реферат): У сучасних реаліях двадцять першого століття система вищої освіти в Україні безперервно підлаштовується під зміни, що відбуваються у різних сферах суспільного життя, таких як глобалізація, інтеграція в європейський простір, науково-технічний прогрес, зміни на ринку праці та інші. І основним завданням закладів вищої освіти стає покращення якості освіти, та, як результат, підготовка висококваліфікованих фахівців, нової формації. За основу взято концепцію створення освітнього середовища, в якому педагогічна взаємодія буде здійснюватися за межами реальних занять. Де роль викладача в освітньому процесі буде змінюватися на більш демократичну, а сам викладач виступатиме ментором або фасилітатором. Тобто, освіта стане більш студентоцентрованою та враховуватиме сьогоденний суспільний запит. Сучасні студенти є більш схильними до використання інформаційно-комунікаційних технологій, тому, наразі, освітня система проходить через низку реформ. Дана робота присвячена аналізу особливостей змішаного навчання та їх впливу на формування сучасного типу комунікації у педагогічній взаємодії викладача і студента. Розглянуто новітні концепції провадження освітньої діяльності що можуть забезпечити результативність та ефективність підготовки висококваліфікованих фахівців. Досліджено сучасний стан розвитку та використання змішаного навчання у закладі вищої освіти. Проаналізовано основні модуси взаємодії учасників освітнього процесу під час професійної підготовки. Визначено поняття змішаного навчання, основні його моделі та функції. Обґрунтовано роль викладача в освітньому процесі із залученням електронних засобів навчання у разі трансформації та зміни площини взаємодії між викладачем і студентами. Висвітлено переваги та недоліки використання інформаційно-комунікаційних технологій в освітньому процесі та особливості педагогічної взаємодії між викладачем та студентом з використанням змішаного навчання.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/23689
Располагается в коллекциях:Статті (ПІФП)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Марчук стаття..pdf382,06 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.