Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/23718
Название: Шляхи підвищення мотивації під час викладання англійської мови на немовних факультетах
Авторы: Черниш Л. М.
Ключевые слова: мотивація
вивчення англійської мови
студенти
немовні факультети
Дата публикации: 2019
Библиографическое описание: Черниш Л. М. Шляхи підвищення мотивації під час викладання англійської мови на немовних факультетах / Л. М. Черниш // Інноваційна педагогіка : наук. журн. – 2019. – № 18, Т. 3 – С. 99–102.
Краткий осмотр (реферат): Інтеграція України до європейського співтовариства зумовила необхідність підготовки висококваліфікованих спеціалістів, які добре володіють не лише спеціальністю, але й англійською мовою. Однак не всі студенти немовних спеціальностей розуміють необхідність вивчення цього предмету. З нашого досвіду можна сказати, що особистість викладача, його методи та підходи до навчання є дуже важливими для формування позитивної чи негативної мотивації до вивчення іноземної мови. Завдання вчителя - не лише давати нову інформацію та закріплювати знання, а й керувати та контролювати психологічну діяльність учнів, формувати їх мотивацію, вміння та навички користуватися іноземною мовою. Ми вважаємо, що позитивної мотивації до вивчення іноземної мови можна досягти за рахунок різноманітності завдань будь-якого аспекту іноземної мови: читання, говоріння, письма чи вивчення граматики. Тут наведено кілька прикладів завдань, які найбільше цікавлять наших учнів. Представлено деякі визначення мотивації (1) прояв внутрішніх інстинктивних мотивів; 2) соціальний підхід до мотивації людини до виконання (чи ні) якихось дій). З власного досвіду ми можемо констатувати, що найбільший емоційний контакт і, відповідно, бажання брати активну участь у заняттях у класі виникають при обговоренні усних тем. Основне завдання вчителя - вибрати тему, яка буде цікавою як для учнів, так і для вчителя. Усвідомлюючи необхідність введення граматики у навчальний курс, ми намагаємось впроваджувати ігрові компоненти чи бесіди, що також суттєво підвищує мотивацію учнів до вивчення навчального матеріалу. Робота з текстами за спеціальністю також потребує творчих підходів, які описані в статті.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/23718
Располагается в коллекциях:Статті (ПІФП)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Статья Черныш.pdf139,47 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.