Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/23751
Название: Методичне забезпечення оцінки фінансового потенціалу регіонів України
Авторы: Перепелюкова О. В.
Ключевые слова: фінансовий потенціал
регіон
валовий регіональний продукт
оцінка фінансових ресурсів
сценарний підхід
Дата публикации: 2019
Библиографическое описание: Перепелюкова О. В. Методичне забезпечення оцінки фінансового потенціалу регіонів України / О. В. Перепелюкова // Інтелект ХХІ. – 2019. – № 6. – С. 143–147.
Краткий осмотр (реферат): В статті розглянуто методичне забезпечення оцінки фінансового потенціалу регіону. Визначено основні переваги та недоліки виокремлених методичних підходів до оцінки фінансового стану регіону. Встановлено, що для аналізу фінансового потенціалу регіону доцільним є використання положення щодо врахування не тільки наявних за офіційними даними ресурсів, але й урахування можливості генерації цих ресурсів на регіональному рівні, що більш точно характеризує фінансовий потенціал регіону. Виокремлено результуючі показники фінансового стану регіону для оцінки його потенціалу на регіональному та державному рівнях. Було обґрунтовано, що наявність власних доходів в достатньому обсязі характеризує фінансову самостійності регіону. Визначено, що для більш ефективного аналізу фінансового потенціалу регіону доцільним є використання різних методик оцінки, в залежності від специфіки регіону. Визначено, що у сучасних умовах не в достатній мірі використовується підхід на основі побудови сценарних прогнозів щодо зміни фінансового потенціалу регіону на основі впливу на фактори зовнішнього та внутрішнього середовища.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/23751
Располагается в коллекциях:Статті (МЕВ)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
28.pdf445,02 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.