Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/24263
Название: Розробка мобільного застосунку та його захист від несанкціонованого доступу
Авторы: Бофанов А. В.
Ключевые слова: веб-застосунок
кібербезпека
платформа android
автентичність
Дата публикации: 2020
Библиографическое описание: Бофанов А. В. Розробка мобільного застосунку та його захист від несанкціонованого доступу: дипломна робота на здобуття освітнього ступеня магістра: спец. 125 “Кібербезпека” / А. В. Бофанов. – Харків : ХНЕУ ім. С. Кузнеця, 2020.
Краткий осмотр (реферат): Об’єктом дослідження є розробка мобільного застосунку та його захист Предметом дослідження є система Android та її вразливості Мета і завдання дослідження: розробка мобільного застосунку для зручнішого виконання поточних обов’язків викладача, та його захист від відомих кібератак Метою дипломної роботи є розробка мобільного застосунку що стане частиною розробленої в ХНЕУ ім. Семена Кузнеця концепції інноваційно-активного університету. В роботі досліджено саму концепцію, її існуючу практичну реалізацію на базі фізичної мережі та існуючих веб-ресурсів систему захисту цієї системи а також метод розрахування рівня захищеності та оцінка рівня загроз з боку відомих вивчених кібератак. На основі цієї концепції і методології в роботі проводиться оцінка загроз та розрахунок їх потенційної шкідливості для системи. У розділі про розробку застосунку описано збір даних для формування списку функцій що потрібні користувачу, ці функції аналізуються та описуються у вигляді структурованих даних з повним переліком необхідних властивостей та критеріїв оцінки якості. Також у цьому розділі описано підхід до проектування кінцевої системи з аналізом існуючих моделей архітектури та структури застосунку, приведено та проаналізовано їх переваги та недоліки. Но основі цієї інформації у роботі виділяється схема застосунку що найкраще відповідає усім зібраним вимогам. Для розробки любого застосунку, необхідно чітко спланувати як візуальну так і логічну частини майбутньої системи, у відповідних розділах цієї робота було розроблено та представлено запропоновану візуальну структуру, навігаційну структуру, та варіанти використання. Для захисту застосунку використається системний підхід, проаналізовані загрози поділені за типом. Вивчено логіку функціонування цих загроз та вразливі елементи системи. На основі цих даних систему захисту було поділено на модулі. Кожен яких відповідає одному з типів кібератак. Систему протидії загрозам було розроблено з урахуванням існуючих систем захисту та відомих спільноті розробників рішень. Результатом розробки є програмне забезпечення мобільного застосунку на базі платформи Android, відповідне сучасним вимогам к структурі коду, шаблонам дизайну, шаблонам проектування даних, та захисту даних. Запропоновані рішення дозволяють використання застосунку в сучасних умовах з урахуванням сучасних загроз.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/24263
Располагается в коллекциях:Кваліфікаційні випускні роботи здобувачів вищої освіти (КІТ)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Бофанов.....3.pdf3,25 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.