Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/24314
Название: Вплив рівня інтенсивності виробництва на формування ефективної структури витрат в рослинництві
Авторы: Шиян Д. В.
Ляліна Н. С.
Гончарова К. І.
Ключевые слова: витрати
структура витрат
постійні і змінні витрат
інтенсивність виробництва
урожайність
ефективність
рентабельність виробництва
рослинництво
Дата публикации: 2020
Библиографическое описание: Шиян Д. В. Вплив рівня інтенсивності виробництва на формування ефективної структури витрат в рослинництві /Д. В. Шиян, Н. С. Ляліна, К. І. Гончарова // Економіка AПK. – 2020. – № 6 – С. 27–35.
Краткий осмотр (реферат): Мета статті – здійснити оцінку взаємозв’язку між рівнем урожайності та абсолютною і відносною величиною витрат на виробництво пшениці, кукурудзи на зерно, соняшнику. У процесі дослідження використано діалектичний метод пізнання, системний підхід до вивчення економічних явищ і процесів, монографічний метод (аналіз наукових здобутків вітчизняних і зарубіжних учених з проблем теорії та практики забезпечення ефективного формування витрат в сільськогосподарських підприємствах). Зі спеціальних методів дослідження використано абстрактно-логічний (для теоретичних узагальнень та формулювання висновків), економіко-статистичні (при визначенні впливу рівня інтенсивності на величину та ефективність витрат основних видів продукції рослинництва, встановлення характеру їх залежності), графічний (при побудові графічних зображень досліджуваних процесів).В результаті проведеного дослідження було встановлено як інтенсивність виробництва впливає на формування ефективності виробництва основних видів сільськогосподарських культур (пшениці, кукурудзи на зерно, соняшнику). Також визначено характер та ступінь залежності між рівнем урожайності основних сільськогосподарських культур та абсолютною і відносною величиною витрат на їх виробництво. Отримані результати дають змогу сформувати передумови для забезпечення розвитку сільського господарства, зокрема галузі рослинництва. Дістала подальшого розвитку кількісна оцінка впливу інтенсивності виробництва на формування ефективності витрат в рослинництві, з обґрунтуванням зміни їх абсолютної і відносної структури. Практичне значення одержаних результатів полягає у тому, що їх використання дозволяє визначати вплив зміни структури витрат в залежності від рівня інтенсивності виробництва на урожайність основних сільськогосподарських культур, а також урахування даної обставини при обґрунтуванні стратегії розвитку галузі рослинництва.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/24314
Располагается в коллекциях:Статті (ЕПОБ)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Шиян,Лялина,Гончарова_стаття.pdf715,76 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.