Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/24315
Название: Рівень беззбитковості витрат як фактор визначення ризику виробництва соняшнику
Авторы: Шиян Д. В.
Ляліна Н. С.
Гончарова К. І.
Ключевые слова: структура витрат
беззбитковість виробництва
ризик
Дата публикации: 2020
Библиографическое описание: Шиян Д. В. Рівень беззбитковості витрат як фактор визначення ризику виробництва соняшнику / Д. В. Шиян, Н. С. Ляліна, К. І. Гончарова // Економіка підприємства: сучасні проблеми теорії та практики : матеріали дев’ятої міжнар. наук.-практ. конф., 11-12 вер. 2020 р. – Одеса: ФОП Бондаренко М. О., 2020. – С.83-84.
Краткий осмотр (реферат): Підкреслюється, що проблема формування структури витрат, рівня беззбитковості виробництва є одним з важливих елементів які формують конкурентоспроможність всього підприємства. При цьому в першу чергу мається на увазі структура витрат з поділом на постійні та змінні. Даний спосіб дозволяє не тільки розрахувати низьку пов’язаних з структурою витрат показників, а оцінити рівень ризику виробництва, його можливості відносно подолання кризисних періодів та сезонних коливань обсягів виробництва. Теорія цього питання дуже добре опрацьована, однак практичне використання завжди пов’язана з проблемою реального поділу витрат на постійні та змінні. Запропонована нами методика розрахунку дозволила встановити, що найменший рівень ризику виробництва мали підприємства з величиною витрат 25,1-35 ц/га, а найбільший – з рівнем урожайності до 25 ц/га.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/24315
Располагается в коллекциях:Статті (ЕПОБ)



Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.