Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/24320
Название: Вплив глобалізаційних процесів на розвиток корпоративного середовища міжнародних ІТ-компаній
Авторы: Нікітіна А. В.
Шершенюк О. М.
Ключевые слова: глобалізація
глобалізаційні процеси
міжнародний бізнес
міжнародні компанії
концепція глобалізації
розвиток міжнародного бізнесу
Дата публикации: 2020
Библиографическое описание: Нікітіна А. В. Вплив глобалізаційних процесів на розвиток корпоративного середовища міжнародних ІТ-компаній / А. В. Нікітіна, О. М. Шершенюк. // Східна Європа: економіка, бізнес та управління. - 2020. - № 4 (27).
Краткий осмотр (реферат): У статті проаналізовано вплив процесів глобалізації на міжнародне ділове життя, діяльність міжнародних компаній та економічні показники, зокрема, світовий експорт, частку ВВП та обсяг прямих іноземних інвестицій у виробничі фонди. Обґрунтовано, що економічна глобалізація означає зростаючу взаємозалежність світових економік в результаті зростаючих масштабів транскордонної торгівлі товарами і послугами, потоку міжнародного капіталу і широкого і швидкого поширення технологій. Він відображає триваюче розширення і взаємну інтеграцію ринкових кордонів і є незворотньою тенденцією економічного розвитку в усьому світі на рубежі тисячоліть. Доведено, що рівень глобалізації світової економіки можна визначити такими показниками, як: обсяг інтернаціоналізованого виробництва товарів та послуг, темпи його зростання відносно обсягів та темпів зростання всього валового продукту в світі; обсяг і динаміка прямих іноземних інвестицій відносно обсягу та динаміки всіх інвестицій – і внутрішніх, і міжнародних; обсяг і динаміка міжнародної централізації капіталу (у вигляді злиття та поглинання компаній у різних країнах) порівняно із загальними обсягами централізації капіталу, включаючи злиття і поглинання всередині країни та ін.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/24320
Располагается в коллекциях:Статті (МЕМ)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
стаття_Нiкiтiна_Шершенюк.pdf333,54 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.