Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/24325
Название: Місце і роль запозичень у сучасній українській економічній термінології
Авторы: Дьолог О. С.
Ходарєва І. М.
Ключевые слова: термінологічна лексика
економічна термінологія
термін
запозичення
номінація
мова-джерело
мова-реципієнт
Дата публикации: 2020
Библиографическое описание: Дьолог О. С. Місце і роль запозичень у сучасній українській економічній термінології / О. С. Дьолог, І. М. Ходарєва. // Економічний розвиток і спадщина Семена Кузнеця: матеріали V науково-практ. конф., 26-27 лист. 2020 р. : тези допов. – Одеса: Вид. дім «Гельветика», 2020. – С. 290–292.
Краткий осмотр (реферат): Іншомовна термінологічна лексика є незамінним засобом лаконічного й точного передавання інформації в текстах, що призначені для вузьких спеціалістів. Питання перекладу термінології, а також причин і наслідків запозичень термінів, складають актуальну проблему дослідження метамови сучасної науки. Цій проблемі і присвячена стаття. Автори розглядають різні погляди на питання про причини мовних змін. Підкреслюється, що незважаючи на широкі внутрішні можливості номінації, якими оперує кожна мова, запозичення відбуваються зазвичай більш активно, ніж словотвірні процеси. Проаналізовано як лінгвістичні, так і позалінгвальні причини запозичень. Зазначено, що характер змін в економічній термінології має прогресивну спрямованість, тобто є виявом тенденції до подальшого формування мови економіки.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/24325
Располагается в коллекциях:Статті (УМПІГ)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Д_олог,_Ходарeва_стаття.pdf210,46 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.