Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/24718
Название: Репутація соціально відповідальних корпорацій на світовому фінансовому ринку
Авторы: Орлова Н. С.
Ладонько Л. С.
Філіпова Н. В.
Мітал О. Г.
Ключевые слова: репутація
корпоративна соціальна відповідальність
фінансовий ринок
конкурентоспроможність
Дата публикации: 2020
Библиографическое описание: Орлова Н. С. Репутація соціально відповідальних корпорацій на світовому фінансовому ринку / Н. С. Орлова, Л. С. Ладонько, Н. В. Філіпова та ін. // Financial and credit activity: problems of theory and practice. – 2020. - Vol 4. - No 35. - P. 144-151.
Краткий осмотр (реферат): У статі доведено, що впровадження принципів та використання інструментів корпоративної соціальної відповідальності дозволяють підвищити репутацію корпорацій та її активність на фінансовому світовому ринку. Метою статті є обґрунтування та визначення ролі корпоративної соціальної відповідальності компаній у забезпеченні та покращенні їх репутації на світовому фінансовому ринку. Обґрунтовано, що низький рівень практики корпоративного управління і недостатня частина соціальних відрахувань в компаніях негативно впливає на формування корпоративної соціально відповідальної поведінки корпорацій. Також, виявлено міжнародний та європейський досвід впровадження інструментів корпоративної соціальної відповідальності у діяльності корпорацій на світовому ринку та визначено фактори покращення репутації, пов’язані з цим. В статті проаналізовано показові індикатори для соціально відповідальних корпорацій за 2018-2019 рр. за рейтингами Fortunе Global 500, Net Promoter Score, Newsweek Green Ranking, які мають найвищу репутацію за даними Інституту репутації: Rolex, Lego, Disney, Adidas Group, Microsoft, Sony, Canon, Michelin, Netflix, Bosch. Аналіз показників надав змогу виявити пропорційну залежність репутації корпорації від заходів корпоративної соціальної відповідальності, яку вона впроваджує. На основі проведеного дослідження визначено, що корпоративна соціальна відповідальність є ефективним інструментом забезпечення підвищення показника конкурентоспроможності як для корпорацій, так і держави на фінансовому ринку.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/24718
Располагается в коллекциях:Статті (ДУПАЕП)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Орлова_Ладон_ко.pdf384,63 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.