Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/24780
Название: Розвиток соціальної сфери в сучасній економіці: теоретико-практичні аспекти
Авторы: Назарова Г. В.
Гончарова С. Ю.
Ключевые слова: соціальна сфера
сучасна економіка
соціальна інфраструктура
соціальні послуги
галузі
суспільство
Дата публикации: 2020
Библиографическое описание: Назарова Г. В. Розвиток соціальної сфери в сучасній економіці: теоретико-практичні аспекти / Г. В. Назарова, С. Ю. Гончарова. // Соціально-трудові відносини: проблеми науки та практики: монографія / С. І. Бандур, Т. А Костишина, О.О. Нестула та ін.; за ред. Т. А. Костишиної. - Полтава, 2020. – Роз. 1.8. - С. 143–160.
Краткий осмотр (реферат): Мета дослідження полягає у виявленні проблем функціонування та розвитку соціальної сфери у державі, а також окресленні перспективних напрямів управління та розвитку соціальної сфери та інфраструктури. Визначено, що найбільш важливими функціями соціальної сфери є її участь у формуванні та накопиченні людського капіталу та підвищення якості життя населення. Уточнено характерні ознаки соціальної сфери: результатом функціонування соціальної сфери є соціальні послуги; соціальна сфера, сполучаючись з трудовою сферою, здійснює вплив на якість трудового життя населення. Узагальнено, що соціальна сфера – це сфера суспільного життя, головною метою існування якої є відтворення як окремої особистості, так і людського потенціалу на основі забезпечення сприятливих матеріальних, суспільних, духовно-етичних умов життя та праці, освіти, охорони здоров’я, зростання мате¬ріального добробуту, які впливають на характер та поведінку людини, об’єднують інтереси різних соціальних груп, суспільства в цілому. Використовуючи структурний підхід, у складі соціальної сфери виділено: соціальну інфраструктуру та соціальні послуги (види діяльності); нормативно-правову базу щодо регулювання соціального споживання та соціальних послуг. Досліджено складові соціальної сфери: види діяльності (забезпечення соціальних послуг) та галузі соціальної інфраструктури. З урахуванням світового досвіду при формуванні якісно нової соціальної стратегії в Україні визначено ряд пріоритетних завдань у соціальній сфері.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/24780
Располагается в коллекциях:Монографії (СЕ)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Монография2020Назарова,Гончарова.pdf383,47 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.