Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/24839
Название: Аспекти впровадження технології доповненої реальності в освітній процес
Авторы: Бережна О. Б.
Ключевые слова: освіта
навчальний процес
доповнена реальність
інформаційні технології
мобільне навчання
Дата публикации: 2020
Библиографическое описание: Бережна О. Б. Аспекти впровадження технології доповненої реальності в освітній процес / О. Б. Бережна. // Вчені записки Таврійського національного університету ім. В. І. Вернадського. Серія: Технічні науки. – Видавничий дім «Гельветика», 2020. – Т. 31 (70). - № 6. - Ч. 1. – С. 39-43.
Краткий осмотр (реферат): У статті досліджуються компоненти організаційно-педагогічного забезпечення, від яких залежить підвищення ефективності перебудови процесу навчання з використанням елементів доповненої реальності. Зручність використання і інтерактивність роблять технологію доповненої реальності унікальною в плані побудови реальної ситуації. У роботі виявлено тенденції розвитку навчання взагалі та мобільного навчання зокрема, що необхідні для успішної реорганізації традиційного процесу навчання. До них можна віднести розширення навчального контенту; інтеграцію з існуючими системами управління навчанням; поширення політики BYOD (Bring Your Own Device); інтеграцію з інтелектуальною технологією; подальше прискорення обробки даних при використанні мікропроцесів для неформального навчання; персоналізація навчальних шляхів; спеціалізований контент, розміщений у локальних мережах; інклюзивне навчання (за участю студентів); збільшення долі відео та інтерактивного відео-навчання; поширення геймифікації для делових ігор та моделювання ситуацій. Досліджено основні структурні елементи доповненої реальності: система відображення; інтерактивна система; система зв’язку; 3D-рендеринг та цільове розпізнавання, описано особливості їх застосування. Виявлено структуру програмного забезпечення, що розділена на рівень інтерфейсу, призначеного для користувача, рівень планування і рівень обслуговування додатків. Розкрито функції, за які відповідають вказані рівні. Зокрема, рівень планування містить модуль управління рівнем обслуговування, модуль прив'язки служби, модуль пересилання повідомлень і модулі повідомлень про винятки, в основному для завершення взаємодії рівнів призначеного для користувача інтерфейсу і служб backoffice, включаючи обмін повідомленнями і обробку додатків; Надано рекомендації, що дозволять полегшити впровадження технології доповненої реальності в освітній процес та підвищити якість навчання. Робота може бути корисна для всіх, хто займається розробкою та застосуванням елементів доповненої реальності для навчання, для викладачів, для розробників прикладного програмного забезпечення, для методистів та студентів відповідних спеціальностей.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/24839
Располагается в коллекциях:Статті (КСіТ)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Статья АСПЕКТИ ВПРОВАДЖЕННЯ ТЕХНОЛОГІЇ 2020 дек.pdf322,32 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.