Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/24891
Название: Правове становище комунальних корпоративних підприємств
Авторы: Сущ О. П.
Ключевые слова: корпоративні права
комунальні підприємства
комунальні корпоративні підприємства
цінні папери
акції
акціонерні товариства
акціонерні товариства
Дата публикации: 2020
Библиографическое описание: Сущ О. П. Правове становище комунальних корпоративних підприємств / О. П. Сущ. // Територіальна громада – суб’єкт права комунальної власності : зб. тез наук. допов. і повідомл. наук. - практ. конф. вчених, практикуючих юристів, аспірантів та студентів, 11 груд. 2020 р. : тези допов. – Харків : Нац. акад.прав. наук України, НДІ держ. буд-ва та місц. самовр., 2020. – С. 10-14.
Краткий осмотр (реферат): Господарський кодекс України частково визначає правове становище комунальних корпоративних підприємств не визначаючи особливостей їх правового регулювання та правового становища. Так, ч. 5 ст. 63 ГК визначає, що корпоративне підприємство утворюється, як правило, двома або більше засновниками за їх спільним рішенням (договором), діє на основі об’єднання майна та / або підприємницької чи трудової діяльності засновників (учасників), їх спільного управління справами, на основі корпоративних прав, у тому числі через органи, що ними створюються, участі засновників (учасників) у розподілі доходів та ризиків підприємства. Корпоративними є кооперативні підприємства, підприємства, що створюються у формі господарського товариства, а також інші підприємства, у тому числі засновані на приватній власності двох або більше осіб. Важливим аспектом правового становища комунальних корпоративних підприємств є дослідження їх особливостей – характерних ознак, що відрізняють їх від інших суб’єктів. Чинне законодавство лише поверхньо регулює правове становище, порядок здійснення діяльності, управління діяльністю та питання припинення діяльності комунальних корпоративних підприємств. Особливої уваги у правовому регулюванні і науковому дослідженні варто приділити питанням правового режиму майна, що передає територіальна громада в якості внеску до статутного капітулу господарських товариств.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/24891
Располагается в коллекциях:Статті (ПРЕ)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
ТЕЗИ__СУЩ_О.П._Правове_становище_комунал_.PDF220,87 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.