Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/24924
Название: Міф цивілізації в контексті філософії геополітики
Авторы: Білецький І. П.
Ключевые слова: цивілізація
культура
ідентичність
Дата публикации: 2020
Библиографическое описание: Білецький І. П. Міф цивілізації в контексті філософії геополітики / І. П. Білецький. // Філософія у сучасному світі". Філософські читання, присвячені Всесвітньому Дню філософії та 75-річчю завершення Другої світової війни та 135-річчю заснування Національного технічного університету : матеріали Всеукр-ої наук.-практ. конф., 20-21 лист. 2020 р. - Харків : Харківський політехнічний інститут, 2020.- С. 69-73.
Краткий осмотр (реферат): Тези присвячені проясненню концепта цивілізації у сучасному гуманітарному дискурсі. Запропоновано наступне визначення цього концепту: Цивілізація є певною культурно-політичною наднаціональною та наддержавною системою, яка спирається на 1) цивілізаційну ідентичність, 2) цивілізаційні технології (соціальні, політичні, матеріальні) та 3) ресурси (людські, природні) для реалізації цих технологій. Показано, що у сучасному світі можна говорити лише про чотири цивілізації – Західну, Мусульманську, Китайську та Індійську.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/24924
Располагается в коллекциях:Статті (МВПНіПФ)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Biletsky-Teses2020.pdf366,99 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.