Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/24926
Название: Форма і матерія грошей: філософсько-антропологічний характер
Авторы: Коннова Н. О.
Ключевые слова: гроші
фінанси
капітал
крипто-валюта
абстракція
форма
матерія
Дата публикации: 2020
Библиографическое описание: Коннова Н. О. Форма і матерія грошей: філософсько-антропологічний характер / Н. О. Коннова // European philosophical and historical discourse. – Praha: Berostav Druzstvo, 2020. – Volume 6, Issue 4. – С. 106–112.
Краткий осмотр (реферат): У статті розглянуто природу грошей, крізь призму арістотелівської дихотомії форми і матерії або, якщо говорити іншими словами, крізь призму тези канадського філософа Маршалла Мак-Люена про те, що “the medium is a message” (спосіб передачі (повідомлення) є самим повідомленням). Цю тезу можна екстраполювати на нашу тему як «форма [грошей ] є матерією [грошей]». Показано, що ключові зміни в історії культури пов’язані зі змінами в технологіях комунікації: від усної комунікації до ідеографічної писемності, від неї до писемності ієрогліфічної та фонетичної, від рукописних текстів до книгодруку і далі до електронних засобів комунікації та інтернету, а також, що аналіз розвитку товарно-грошових відносин у даному аспекті так само обіцяє великі перспективи.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/24926
Располагается в коллекциях:Статті (МВПНіПФ)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
ФОРМА_I_МАТЕРIЯ_ГРОШЕЙ_Коннова.pdf539,8 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.