Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/24988
Название: Стратегія сталого розвитку світового лідера вантажоперевезень у реаліях сучасного бізнесу
Авторы: Чепелюк М. І.
Помазан М. Є.
Ключевые слова: стратегія
сталий розвиток
соціальна відповідальність
глобалізація
міжнародний бізнес
вантажоперевезення
Дата публикации: 2020
Библиографическое описание: Чепелюк М. І., Помазан М. Є. Стратегія сталого розвитку світового лідера вантажоперевезень у реаліях сучасного бізнесу / М. І. Чепелюк, М. Є. По-мазан. // Бізнес Інформ. - 2020. - №11. - C. 392–397.
Краткий осмотр (реферат): Процеси глобалізації міжнародної торгівлі передбачають безперешкодне пе-реміщення ресурсів і товарів, що об’єктивно неможливо здійснити без морсько-го транспорту. У даний час морський транспорт забезпечує стійкі зовнішньое-кономічні транспортно-виробничі зв’язки між окреми-ми країнами. Морські перевезення займають близько 80% світового вантажообігу, і цей відсоток зро-стає з кожним роком. Морські перевезення є найбільш ефективним, надійним та економічним способом міжнародного перевезення більшості товарів. Корпора-тивна соціальна відповідаль-ність є невід’ємною частиною сталого розвитку морських вантажоперевізних компаній і включає в себе турботу про довкілля, трудові права та права людини, бізнес-етику. У 2018 р. ухвалено стратегію, спрямовану на скорочення щорічних викидів парникових газів із суден до 2050 р. щонай-менше на 50% загального обсягу порівняно з 2008 р. У статті пропо-нуються методи розрахунку показників відстеження енергоефективності роботи морського транспорту, виділяються базові елементи планування управління енергоефективністю судна. Стратегія сталого розвитку данської компанії Maersk, що спеціалізується на морських вантажних перевезеннях і обслуговуванні портових терміналів, передбачає чотири сфери – кліматичні зміни, інклюзивна торгівля, втрата продуктів харчування та переробка суден. Партнерами Maersk є міжнародні організації, які сприяють реалізації стратегії сталого розвитку ООН. З 2019 р. Maersk звітує про досягнення відносного зниження викидів CO2 на 42% по-рівняно з 2008 р. Компанія планує спільно розробляти типи вуглекислого палива та стійкі паливні рішення з постачальниками енергії, а також з розробниками технологій, дослідниками, інвесторами й іншими транспортними компаніями та постачальниками логістики. Таким чином, Maersk поступово демонструє глобальну прихильність до екологічно стійкої логістики відповідно до прагнення скоротити викиди вуглецю по всьому ланцюжку поставок. Компанія Maersk взяла на себе ініціативу щодо відмови від використання викопного палива та поставила глобальну мету – домогтися до 2050 р. нульового рівня викидів вуглецю при виконанні всіх своїх операцій.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/24988
Располагается в коллекциях:Статті (МЕВ)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
business-inform-2020-11_0-pages-392_397.pdf267,58 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.