Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/24990
Название: Порівняльна характеристика стратегій організаційного розвитку бізнес-систем в умовах глобального середовища
Авторы: Пархоменко Н. О.
Ключевые слова: стратегія організаційного розвитку
бізнес-система
глобальне середовище
Дата публикации: 2020
Библиографическое описание: Пархоменко Н. О. Порівняльна характеристика стратегій організаційного розвитку бізнес-систем в умовах глобального середовища / Н. О. Пархоменко. // Бізнес-інформ. - 2020. - № 11. - С. 385-392.
Краткий осмотр (реферат): Метою дослідження є порівняння стратегій організаційного розвитку бізнес-систем в умовах глобального середовища та визначення пріоритетів їх застосування в практиці бізнесу. Аналізуючи підходи до стратегічного управління, було розглянуто особливості застосування стратегій організаційного розвитку бізнес-систем, стратегії систематизовано в три групи, а саме невтручання, розвитку та занепаду. Значну увагу приділено стратегіям розвитку: внутрішнього зростання, зовнішнього зростання - горизонтальна та вертикальна інтеграція, концентрична та конгломератна диверсифікація, мережеві структури, стратегічні альянси, аутсорсинг. У результаті дослідження було визначено, що глобальне середовище характеризується значним ступенем міждержавної та міжфірмової конкурентної боротьби. Для того, щоб найбільшою мірою використати ринкові можливості, мінімізувати загрози, своєчасно адаптуватися до змін, враховуючи умови ведення бізнесу в різних країнах, запропоновано більш широко використовувати інноваційні стратегії організаційного розвитку. Визначено сильні та слабкі сторони щодо застосування кожної із розглянутих стратегій. Обґрунтовано доцільність використання стратегій зростання, а саме стратегії мережевих структур та стратегічних альянсів для потужних бізнес-систем, а стратегії аутсорсингу – для середніх та малих підприємств, обмежених ресурсами. При цьому пропонується комбінувати різноманітні стратегії організаційного розвитку бізнес-систем для досягнення різноманітних цілей. Перспективами подальших досліджень у даному напрямі є формування методологічного забезпечення оцінювання стратегічних альтернатив при обгрунуванні вибору стратегії організаційного розвитку бізнес-систем в умовах глобального середовища.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/24990
Располагается в коллекциях:Статті (МЕВ)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Пархоменко_бизнес-информ.pdf345,47 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.